Bunkers Stp. Von Kleist

By | 22 december 2015

bunkers koudekerke stp von kleist

Bunkers Koudekerke – Stp. Von Kleist

De vier bunkers staan op landbouwgrond aan de Verbrande Hofweg, Koudekerke. Twee bunkers zijn van het type 611. De andere twee bunkers zijn type 669 en zijn vierkant van model. In de bunkers stonden destijds zware kanonnen van 155mm en gaven ondersteuning aan het Landfront. De Duitsers noemden de batterij ‘Stp. Von Kleist’. Video YouTube: locatie Stp. Von Kleist

bunker 669 Stp Von Kleist

ligging
Stp. Von Kleist is ongeveer 1 km van de duinen. Naar Koudekerke is 1.5 km. De villa’s van de wijk Pauwenburg in Vlissingen liggen op 700 meter afstand.

naburige bunkers

In 2010 werd een speciaal fiets/wandelpad geopend bij Koudekerke dat langs vijf bunkers (Stp. Kolberg) en een anti-tankgracht gaat. Waar de Duinstraat de anti-tankgracht kruist (bij de N288) daar liggen vier van de vijf bunkers dicht bij elkaar. Het is ongeveer 3km van Stp. Von Kleist.
Dichtbij het speciale bunkerpad in Koudekerke is de Breeweg. Deze kilometers lange B-weg voert enerzijds naar Klein Valkenisse (drakentanden). Anderzijds gaat de Breeweg naar het bos van Kasteel Ter Hooge (4km). Iets verderop van het kasteel is het voormalig bunkercomplex op landgoed Toorenvliedt.

Tweede Wereldoorlog op Walcheren

Atlantikwall Walcheren
Kernwerk Vlissingen (bunkers Buitenhaven Vlissingen)
Bunkers Koudekerke (Stützpunkt Kolberg)
Bunkers Buttinge Veere (Stutzpunkt Friedrich Barbarossa)
Kasteel Ter Hooge (Middelburg)
Bunkers Toorenvliedt(Middelburg)
Bunkerpad Vlissingen-Middelburg
Batterij Vrijburg (West-Souburg)
Bunkers Ritthem
Anti-tankmuur (Ritthem)
Bunker 700 (Fort Rammekens, Ritthem)Geef een reactie