Bunkerpad Vlissingen

By | 22 december 2015

bunkers van 625 type langs het bunkerpad vlissingen middelburg

Bunkerpad

Het bunkerpad is een nieuw fiets-wandelpad tussen Vlissingen en Middelburg. Het pad is ongeveer 1.5 km lang en gaat langs 6 bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. De bunkers vormden een onderdeel van Landfront Vlissingen: een verdedigingslinie van de Duitse bezetters tegen aanvallen vanuit het binnenland. De verdedigingslinie in de duinen en aan de kust werd het Seefront genoemd. Ook in Dishoek, Westkapelle en Domburg waren zware kustbatterijen. De bunkers op Walcheren maakten deel uit van de Atlantikwall. Dit was een verdedigingslinie aan de kust die van Noorwegen tot aan Spanje doorliep.

bunkerpad vlissingen middelburg fietspad
Het geasfalteerde bunkerpad is een zijstraat van de Jacoba van Beierenweg in Vlissingen (knooppunt 56, bij West-Souburg). Het eindigt bij de brandweerkazerne van Middelburg aan de Stromenweg. Video Youtube: fietsen op het bunkerpad in Vlissingen.

Bunker 625
bunkerpad vlissingen 625
Iets verderop staat een bunker 625 die een pantserafweerkanon had. Er waren 3 ruimtes (voor het kanon, munitie, slapen) en een bemanning van 6 soldaten. De bunker kan betreden worden en men kan binnenin een kijkje nemen. Er is geen toezicht dus binnenin is wel wat troep. Video Youtube: bunker 625 Bunkerpad. .

Overige bunkers
bunkerpad vlissingen 630
Dichtbij de brandweerkazerne van Middelburg staan twee bunkers type 630. Die waren uitgerust met mitrailleurs. Video Youtube: bunkers 630 Bunkerpad. De andere bunkers zijn ook kazematten die alleen uitgerust zijn met mitrailleurs. Een bunker staat aan de overkant van de sloot.

een kijkje binnenin de bunker
Een kijkje binnenin, de bunkers zijn vrij toegankelijk

Bunkers dichtbij het Bunkerpad

Dichtbij op 600 meter zijn de restanten van Batterij Vrijburg. Wat verder weg zijn het oude divisiehoofdkwartier van de Duitsers op Landgoed Toornvliedt (Middelburg), Kasteel Ter Hooge en de bunkers in Koudekerke
.

Bunkers Landfront Vlissingen

bunker Oranjemolen (zeedijk Vlissingen)
bunker 700 (Fort Rammekens, Ritthem)



Geef een reactie