Trekkertrek Ritthem

tractor op trekkertrek
Zaterdag 2 juni werd voor de eerste keer Trekkertrek gehouden in het dorpje Ritthem (5 km van Vlissingen). Het evenement kreeg zoveel aanmeldingen binnen van mensen die mee wilden doen met hun tractor dat de deelnemerslijst (97 tractors) binnen een mum van tijd vol was. Er waren wedstrijden te zien tussen standaard tractoren en demonstraties. Het evenement werd gehouden op het weiland naast minicamping Karnemelkshoek.

kassa trekkertrek ritthem
Ik moet eerlijk bekennen; we zijn niet verder gekomen dan de kassa. De entree was geloof ik 5 euro per persoon. Het is weliswaar geen groot bedrag maar wij zijn meer toeschouwers die even wilden kijken (een uurtje misschien) en dan weer verder wilden. Er was die dag immers ook Korendag Middelburg 2018 en de Taptoe Vlissingen op het Bellamypark. We waren niet de enigen die verrast waren over de entree. Een jong stel met kind besloot naar binnen te gaan terwijl twee oudere echtparen weer verder fietsten. De prijs van 5 euro is relatief laag als je het vergelijkt met trekkertrek evenementen in Tholen (10 euro) en Trekkertrek Aagtekerke (13,50 euro) maar daar zijn wel opgevoerde tractoren te zien.

terrein trekkertrek ritthem
Toch nog een glimp opgevangen van het terrein. De jongeman gebaarde dat ik naar de kassa moest als ik verder wilde. Toen wij er waren om 13.30 uur was het vrij rustig maar in een korte video op de website van de PZC waren een paar honderd toeschouwers te zien die naar een trekwedstrijd keken. De festivaltent had ’s avonds een programma met muziek waar we eigenlijk ook naar toe wilden maar deze stond op het terrein waar men entree moest betalen. We zijn daarom ’s avonds niet teruggegaan naar de festivaltent.

Last minute Zeeland

Middelburg hotelsStrandhotels in ZeelandLuxe hotels ZeelandZoutelande hotelsDomburg hotelsVlissingen hotels boulevard