Korendag Middelburg 2018

By | 3 juni 2018

Korendag Middelburg 2018 - Volkoren

Korendag Middelburg 2018

Korendag Middelburg 2018 zit er weer op. Het tweedaags evenement vond dit weekend voor de twintigste keer plaats. Het festival in Middelburg is uitgegroeid tot de grootste korendag van Zuid-West Nederland. Er waren dit weekend maar liefst 186 koren aanwezig die optraden op 27 locaties in Middelburg. Bij elkaar waren er meer dan 6500 koorleden actief. De meeste koren kwamen uit Noord-Brabant(63), Zuid-Holland(52) en Zeeland(49). De afsluiting is altijd op zondagmiddag om 17.00 uur op de Markt. Dit is het drukste moment van Korendag Middelburg aangezien alle koren dan klaar zijn met zingen. Deze zondag was het natuurlijk ook schitterend weer met 22 graden.

Korendag op abdij middelburg
Ook op het abdij plein stond een groot podium waar een paar honderd mensen kunnen zitten. Omdat het plein wat kleiner is dan de Markt en er bomen staan is de sfeer wat intiemer. In de naast gelegen kloostergangen en abdij kerken vinden ook voortdurend optredens plaats. Iets verderop zijn de Hofkerk en de Oostkerk. Op de foto zaten de meeste mensen in de schaduw. Het was nog best warm in de zon.

Kloostergangen Middelburg abdij
Kleine A capella koortjes met begeleiding van een pianist doen het erg goed in de Kloostergangen. De entree is via het abdij plein.

Volkoren Middelburg 2018
Voor de gelegenheid was ook de crypten (onder de Kloostergangen) opengesteld. Hier vonden ook optredens plaats in het schemerlicht en gekleurde lampen.

Oostkerk Middelburg
De Oostkerk is een barokke koepelkerk en een van de mooiste plekken om als koor te zingen in Middelburg. We zijn er een half uur geweest en ondanks dat er meer goede koren optraden gingen we toch naar buiten. Het was te lekker weer om veel binnen te zitten. De organisatie van Korendag Middelburg had klapstoeltjes neergezet op verschillende druk bezochte plaatsen zoals de Markt, het abdij plein, Plein 40, de Dam en het Hofje onder den Toren.

Stedentrip Middelburg

Middelburg hotelsKunst en cultuur in ZeelandKunst in MiddelburgModerne kunst MiddelburgKerken Middelburg, Winterstad MiddelburgZEP Middelburg