Fietsen naar Ritthem

fietsen in Ritthem langs de Westerschelde
Ritthem is een klein dorp in de gemeente Vlissingen. Het ligt nabij de Westerschelde. Veel fietsers komen langs Ritthem als ze over de dijken aan de Westerschelde rijden. Onderweg passeert men het strand van Ritthem en het Ritthemse Bos.

fietpad in Ritthem bij de zee
Langs de route staan verschillende houten banken en tafels. Op de foto is een blauwe container te zien waarin een zitbank is en geschuild kan worden mocht het regenen. In de verte zijn de havens en het industriegebied te zien in Vlissingen-Oost. Hier staat o.a de kerncentrale Borssele die duidelijk te herkennen is aan de ronde koepel.

Het fietspad bij Ritthem start bij de Oosterhavenweg in Vlissingen. Vanaf daar is het iets meer als 1 km rijden naar het treinstation en de veerboot naar Breskens. Na 5 km fietsen komt men uit bij Fort Rammekens. Bij dit oude fort kan men vervolgens verschillende kanten op. Naar Middelburg, Nieuw-en Sint Joostland / Arnemuiden of langs de havens in Vlissingen-Oost. Men gaat dan richting Nieuwdorp en Heinkenszand.


Vanaf de kant heeft men een goed zicht op langsvarende zeeschepen.

Wat drinken & vogel uitkijkpost
Een bekende stop in Ritthem is minicamping Karnmelksehoek dat dichtbij de zeedijk ligt. Bij mooi weer komen veel fietsers hier even uitrusten op een zitje in het gras. Tussen de camping en zeedijk ligt een vogel uitkijkpost dat er uit ziet als een groot vogelnest. Vanuit deze plek zijn vogels te zien in het Ritthemse Bos.

Vakantie Zeeland

Goedkope hotels Vlissingen
Bed en Breakfast Vlissingen
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland