Terneuzen


Terneuzen is de grootste gemeente in Zeeland met 55.000 inwoners. De stad ligt aan de Westerschelde in Zeeuws-Vlaanderen. De stad Terneuzen heeft ruim 25.000 inwoners. Andere steden en dorpen die tot de gemeente Terneuzen horen zijn: Axel (7800 inwoners), Sas van Gent (3900), Hoek, Zaamslag, Koewacht, Sluiskil, Philippine, Westdorpe, Biervliet, Zuiddorpe, Oversla en Spui. De woontoren op de foto is Waterfront (79m) met uiterst rechts het stadhuis.


In het centrum zijn tal van winkels, cafés en restaurants. Op de foto is de Noordstraat te zien. Terrasjes en de bioscoop vindt men in de Nieuwstraat en op de Markt. Winkelcentrum Schuttershof (Jumbo, Casa, Zeeman) ligt op 300 meter van de Noordstraat. Winkelcentrum Zuidpolder is groter maar ligt op ongeveer 2 kilometer. Er is in Zuidpolder een AH, Bakker Bart, Bruna, Blokker, Etos, Gall & Gall, Lidl, Scapino, Wibra en Zeeman winkel.

Westerscheldetunnel
De Westerscheldetunnel verbindt Terneuzen met de rest van de provincie Zeeland. De tunnel is 6.6km lang en er geldt een maximum snelheid van 100 km/uur. Het standaardtarief voor een motor is €2,5, een auto kost €5, een auto met caravan €7.45 en een camper kost €18. Er zijn 6 dagen per jaar dat er geen tol wordt geheven. De resterende tolvrije dagen van 2019 zijn 14 september, 26 oktober en 23 november. Meer info op westerscheldetunnel.nl

bus
Van Middelburg en Goes rijden er openbare bussen naar Terneuzen. Connexxion bus nr 50 rijdt van Middelburg naar Terneuzen (in de zomer tot aan Gent).

skihal
Een belangrijke attractie in Terneuzen is de Skidome. De overdekte skipiste heeft 2 ski-snowboardhellingen tot een hoogte van 41 meter. Lengte van de beide banen is 220 meter en 110 meter. Kinderen va 4 jaar en volwassenen kunnen skilessen volgen en materiaal huren. In het winterseizoen (1 september t/m 31 maart) is de hal open van maandag t/m zondag (10.00 tot 22.00 uur). Maandag t/m donderdag gelden als daltijden.

haven
De haven van Terneuzen heeft een samenwerkingsverband met de haven van Vlissingen. Tezamen vormen ze ‘Zeeland Seaports’ en zijn na Rotterdam en Amsterdam, de derde haven van Nederland. Het kanaal Gent – Terneuzen en de grote chemische fabriek DOW zijn erg belangrijk voor de economie van Terneuzen.

Terneuzen hotels

Golden Tulip L’Escaut (599 reviews, 8.0) is gelegen aan de Scheldeboulevard en heeft een prachtig uitzicht over de Westerschelde. Hampshire Hotel Churchill is een modern 4 sterren hotel met 54 kamers aan de monding van de Westerschelde (531 reviews, 8.0). Het Hampshire Inn City (764 reviews, 7.6) is een drie sterren hotel met hotelkamers en appartementen met 1 of 2 slaapkamers.
Hotels aan het strand
Luxe hotels Zeeland

Braakman / Marina Beach
Camping Braakman was een grote bekende camping in Zeeland met 3000 plaatsen. De Braakman ligt aan de Braakmankreek. Het is ongeveer 8 km naar de binnenstad. Subtropisch zwemparadijs Aquadome Scheldorado is onderdeel van het vakantiepark. Het zwembad is gelegen aan de Westerschelde dichtbij het centrum. Adres is Stuvesande 2, Terneuzen. Er zijn een golfslagbad, aquajungle, waterfonteinen, glijbaan en een buitenbad. Sinds 2012 is de Ooststappengroep eigenaar van het vakantiepark dat nu ‘Marina Beach’ heet.

bioscoop
Cinecity Terneuzen is gevestigd in de Nieuwstraat 41-43

algemene informatie
– Er zijn geen treinen in Zeeuws-Vlaanderen
– Antwerpen, Gent en Brugge zijn dichtbij en gemakkelijk te bereiken.

Zeeuws-Vlaanderen

Breskens
Cadzand-Bad
Sluis
Hoofdplaat
Nieuwvliet-Bad