Goes


De gemeente Goes bestaat uit de stad Goes (27000), Kloetinge (3100), Wolphaartsdijk (2100), ‘s-Heer Hendrikskinderen (1350), ‘s-Heer Arendskerke (1300), Wilhelminadorp, Kattendijke, Oud-Sabbinge en Eindewege. De stad heeft een aantrekkelijk stadscentrum met enkele warenhuizen (V&D, Hema). Bekende winkelstraten zijn de Lange Kerkstraat, Lange Vorststraat, Klokstraat en Kolveniershof. De weekmarkt is op dinsdags op de Grote Markt en telt 60 kramen.

terrasjes op de Grote Markt in Goes, Zeeland
cafe’s & restaurants:
Aan de Grote Markt, Beestenmarkt, Korte Kerkstraat zitten diverse cafe’s en restaurants. Een McDonald’s is gelegen buiten het centrum naast de Zeelandhallen.

terminus hotel Goes, Zeeland
hotels in Goes:
Van der Valk Hotel Goes (aan rand van de stad, 1217 reviews, 8.1)
Slot Oostende (centrum, 828 reviews, 8.8)
Hotel Terminus (Stationsplein, 715 reviews, 8.2)
Hotel Katoen (boetiekhotel bij Theater de Mythe, 776 reviews, 9.2)
Amadore Stadshotel Goes (Grote Markt, 309 reviews, 7.6)
Boutique Hotel Rijks I Kloeg Collection (centrum, 129 reviews, 8.4)

Vakantiepark Veerse Meer

Waterpark Veerse Meerligt dichtbij Goes en bestaat uit luxe vakantiewoningen. Veel vakantiehuizen beschikken over een aanlegsteiger en een houten veranda met tuinmeubels. Een ander groot vakantiepark bij het Veerse Meer is Roompot Beach Resort. Het resort heeft een subtropisch zwembad en ligt op Noord-Beveland bij Kamperland.

parkeren

Goes heeft twee parkeergarages en verschillende parkeerterreinen in de binnenstad. Parkeergarage Westwal heeft 505 plaatsen en is in het centrum. Bij het Stadskantoor is de parkeerplaats op het Hollandiaplein. Aan de andere kant van het centrum is de grote parkeerplaats op het Molenplein (350 plaatsen). Gratis parkeren is mogelijk op het Stationspark achter het NS-station.

Veerse Meer

Een belangrijke attractie is het nabij gelegen Veerse Meer met (zeil)boten, watersport, duiken en zonnebaden. De Oosterschelde, die iets verderop ligt, is de beste plek voor de duiksport.

stoomtrein

Een leuke attractie in Goes is het rijden met de oude stoomtrein. De route is van Goes tot het dorpje Hoedekenskerke. Een enkeltje is 40 minuten. Een dagkaart kost €11-€16 voor volwassenen en €4-€8 voor kinderen (4-12).Er zijn ook speciale arrangementen op woensdag en zondag.(6 uurtjes, €26-€29). In het dorpje Kwadendamme gaan de passagiers uit de trein en verder met de paardentram en bezoeken dan 2 andere dorpjes met een Aziatische tuin met vlinders(10.000 m2).

rijksmonumenten goes zeeland
De stad Goes heeft ruim 150 rijksmonumenten. Veel monumenten zijn in het centrum zoals de Grote Markt, Grote Kade, Kleine Kade en Turfkaai.

Bioscoop & bowling – Zeelandhallen

De moderne bioscoop heeft 4 zalen (160 stoelen per zaal) en een grand cafe. Het adres is Da Vinciplein 2. Dit is op het terrein van de Zeelandhallen. Hier zijn 1400 parkeerplaatsen beschikbaar. Bezoekers van de bioscoop krijgen een gratis uitrijkaart. Naast de bioscoop bevindt zich Bowling Goes. Er zijn 12 bowlingbanen, bowlingcafé en een restaurant.

Bus & trein

Er vertrekt vier keer per uur een trein vanaf het station. Twee treinen gaan in de richting Vlissingen en stoppen onderweg in Arnemuiden, Middelburg en Oost-Souburg. De twee andere treinen rijden in de omgekeerde richting richting Roosendaal, Rotterdam en Amsterdam. Het treinstation is 5-10 minuten lopen van het centrum van Goes. Het busstation is naast het treinstation. Er rijden diverse bussen naar de dorpen in de omliggende omgeving. De dienstregeling staat op de website van Connexxion.

Tags: Goes, evenementen, winkelen, kerstmarkt Goes

Vakantie Zeeland

Luxe hotels Zeeland
Strandhotels Zeeland
Bijzonder overnachten Goes & Zeeland
Domburg hotels en appartementen