Beestenmarkt

By | 12 december 2015

de Beestenmarkt in Goes
De Beestenmarkt is een ovaal plein in het centrum van Goes. Er is een parkeerplaats voor 63 voertuigen. Het bekende jongerencentrum ’t Beest is op het plein gevestigd. Het is 100 meter lopen naar de Grote Markt.

horeca & winkels
– Jongerencentrum ’t Beest
– Saloniki Grieks restaurant
– Steakhouse De Lachende Koe
– Wereldwinkel Goes
– Weertman Architectenbureau
– CASA kliniekCasa

Casa heeft 7 klinieken in Nederland. Ze geven voorlichting en advies over seksualiteit, anticonceptie, ongewenste zwangerschap en abortus. Er zijn 16 klinieken en bijna 100 ziekenhuizen die een abortus mogen uitvoeren. Casa Goes is een van de klinieken die een abortus mag verrichten. Klanten doen er goed aan om vooraf wel na te gaan of hen zorgverzekering een consult vergoedt. Een abortus wordt bijna altijd vergoed tenzij men in het buitenland woont.

Wereldwinkel

De wereldwinkel in Goes bevindt zich in de Waterstraat net om de hoek van de Beestenmarkt. Er werken in totaal 35 vrijwilligers. De winkel verkoopt cadeaus uit niet-westerse culturen. Typische producten uit de wereldwinkel zijn koffie, thee, wierook, sieraden, tassen en shawls. De wereldwinkel verzorgt ook kerstpakketten en relatiegeschenken voor bedrijven en organisaties.

’t Beest

jongerencentrum 't Beest
Jongerencentrum ’t Beest is opgericht in 1980. Het is een bekend podium in de regio met live muziekoptredens, jeugdtheater en een filmzaal met 65 stoelen. Er worden alternatieve films vertoond. De gewone bioscoop van Goes is gevestigd aan het Da Vinciplein 2. Het jeugdcentrum ontvangt geld uit optredens en wordt gesponsord door Fonds Podium Kunsten, de gemeente Goes en de Provincie Zeeland.Geef een reactie