Wolphaartsdijk

Wolphaartsdijk molen De Hoop
Wolphaartsdijk is een dorp in de gemeente Goes. Het ligt net onder het Veerse Meer en heeft ongeveer 2275 inwoners. Attracties zijn de Nicolauskerk, windmolen De Hoop, Schelphoek badstrand en de jachthavens.

Wolphaartsdijk jachthaven
Wolphaartsdijk heeft 3 jachthavens. De grootste marina is Watersportvereniging Wolphaartsdijk (WSVW) die 480 ligplaatsen heeft en 900 leden. Royal Yacht Club van België (RYCB) Wolphaartsdijk is een kleinschalige haven bij de sluis met ongeveer 100 ligplaatsen. De Oesterhaven is een jachthaven met 153 ligplaatsen.

Pontje Kortgene Wolphaartsdijk
Gedurende de zomerperiode vaart er een het pontje tussen Kortgene en Wolphaartsdijk. Er kunnen 28 voetgangers en 28 fietsers mee (geen scooters). De vaarperiode is van 11 april t/m 20 september 2020. Van 9 juni t/m 31 augustus vaart het fiets/voetveer dagelijks om het uur. Het is niet nodig te reserveren en mondkapjes zijn niet verplicht. Volwassenen betalen 3 euro voor een enkele reis. Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis. De aanlegsteiger in Wolphaartsdijk ligt op het terrein van Royal Yacht Club van België (RYCB). Men moet hier door de poort gaan. In Kortgene meert het pontje aan op de Veerdam. Dit is naast jachthaven Delta-Marina. Klik hier voor de tijden.

Wolphaartsdijk Schelphoek badstrand
Schelphoek Badstrand ligt aan de rand van Wolphaartsdijk. Het heeft een grote weide en een klein strandje. Er is een restaurant met terras en er zijn verschillende mobiele toiletten op de weide. Het is een goede plek voor suppen.

Vakantie Zeeland

Luxe hotels Zeeuwse kust
Strandhotels Zeeland
Oosterscheldekering