Veerse Meer

By | 14 november 2015

bord-met-informatie

Veerse Meer

Het Veerse Meer is 22 kilometer lang en de breedte varieert van 150 tot 1500 meter. Het is een populaire watersportplaats in Zeeland voor zeilers, windsurfers en sportvissers. Het water is een mengeling van zoet en zout water. Omdat het Veerse Meer lange tijd geheel afgesloten was werd het water brak.

het Veerse Meer

duiksport
In 2002 is men daarom gestart met het bouwen van doorlaatmiddel ‘Kats Heule’ in de dam tussen het Veerse Meer en de Oosterschelde. Door middel van kokers kan er bij vloed zout water vanuit de Oosterschelde in het Veerse Meer stromen. Bij eb stroomt er weer water uit. De kwaliteit van het water in het Veerse Meer is hierdoor verbeterd. Het meer is aantrekkelijker geworden voor de duiksport. De meeste duikers gaan naar de Oosterschelde.

marina veerse meer

jachthavens
Jachthaven Oranjeplaat – Muidenweg 4, Arnemuiden
Delta Marina – Kortgene
Oostwatering

Amadore Hotel Kamperduinen

Hotel Veerse Meer
Een populaire accommodatie dichtbij het Noordzeestrand is 4-sterren Hotel Restaurant De Kamperduinen in Kamperland. Op een kilometer ligt het Veerse Meer en de Oosterschelde. Het hotel heeft een spa- en wellness centrum. Behalve hotelkamers zijn er ook appartementen met een of twee slaapkamers.

De Piet

Een populair natuur- en recreatiegebied aan het Veerse Meer is De Piet. Al zittend aan de waterkant van het Veerse Meer trekken de zeilboten voorbij. Het is ook mogelijk om in het meer te zwemmen. Op sommige plekken is wat strand. Een bekend outdoor centrum bij De Piet is Kanoa waar een kano, kajak of supper gehuurd kan worden. Ook kan men er klimmen.

Tags: Veerse Meer, watersport, Veere jachthavens, riviercruises 2020, rondreis Zeeland, evenementenStedentrip Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels in Zeeland
Domburg hotels en appartementen

Geef een reactie