Het Veerse Meer is 22 kilometer lang en de breedte varieert van 150 tot 1500 meter. Het is een populaire watersportplaats in Zeeland voor zeilers, windsurfers en sportvissers. Het water is een mengeling van zoet en zout water. Omdat het Veerse Meer lange tijd geheel afgesloten was werd het water brak.
Het dorp Veere is de bekendste plaats aan het Veerse Meer. Op de foto is de Campveerse Toren te zien die in de 15e eeuw werd gebouwd. De blauwe boot in het midden is het pontje naar het overgelegen Kamperland. Er mogen alleen voetgangers en fietsen mee en er hoeft niet gereserveerd te worden.
Er zijn 17 eilanden in het Veerse Meer. Vijf ervan zijn speciaal voor vogels. Van de overige 12 zijn een aantal eilanden toegankelijk voor bezoekers. De meeste eilandjes mogen alleen betreden worden als er een boswachter mee gaat. Vrij toegankelijk voor recreatie zijn Aardbeieneiland, Mosselplaat, Haringvreter en Arneplaat.
jachthavens Veerse Meer
– Jachtclub Veere
– Marina Veere
– Watersportvereniging Arne (Veere)
– Jachtwerf Oostwatering (Veere)
– Marina Kamperland
– Historische Haven Kamperland
– Jachthaven Oranjeplaat (Arnemuiden)
– Delta Marina (Kortgene)
– Watersportvereniging Wolphaartsdijk
– Royal Yacht Club van BelgiĆ« RYCB (Wolphaartsdijk)
– Oesterhaven (Wolphaartsdijk)
Hotel Veerse Meer
Fletcher Hotel Het Veerse Meer is een 4-sterren hotel dat direct aan het water is gelegen. Het luxe hotel heeft zelfs een eigen aanlegsteiger. Op het grote buitenterras heeft men een prachtig uitzicht over het Veerse Meer. Een accommodatie dichtbij het Noordzeestrand is 4-sterren Hotel Restaurant De Kamperduinen in Kamperland. Op een kilometer ligt het Veerse Meer en de Oosterschelde. Het hotel heeft een spa- en wellness centrum.
Natuurgebied De Piet
Een populair natuur- en recreatiegebied aan het Veerse Meer is De Piet. Al zittend aan de waterkant van het Veerse Meer trekken de zeilboten voorbij. Het is ook mogelijk om in het meer te zwemmen. Op sommige plekken is wat strand. Een bekend outdoor centrum bij De Piet is Kanoa waar een kano, kajak of supper gehuurd kan worden. Ook kan men er klimmen.
Duiksport
In 2002 is men daarom gestart met het bouwen van doorlaatmiddel ‘Kats Heule’ in de dam tussen het Veerse Meer en de Oosterschelde. Door middel van kokers kan er bij vloed zout water vanuit de Oosterschelde in het Veerse Meer stromen. Bij eb stroomt er weer water uit. De kwaliteit van het water in het Veerse Meer is hierdoor verbeterd. Het meer is aantrekkelijker geworden voor de duiksport. De meeste duikers gaan naar de Oosterschelde.
Tags: Veerse Meer, watersport, Veere jachthavens, riviercruises 2020, rondreis Zeeland, evenementen
Stedentrip Zeeland
– Strandhotels Zeeland
– Luxe hotels in Zeeland
– Domburg hotels en appartementen