Riviercruise Zeeland

By | 4 mei 2018

Een riviercruise boot vaart door het Kanaal door Walcheren. Donderdagmiddag voer de Amadeus Silver III voorbij in Middelburg. Vandaag kwam ik de Amadeus tegen bij de brug van Oost-Souburg. Het zijn grote schepen. De Amadeus Silver III heeft een lengte van 135 meter.

Amadeus cruise & Vantage

riviercruise Amadeus in Vlissingen
Amadeus is een cruisemaatschappij met 14 cruiseboten die op de binnenwateren van Nederland, Belgie, Frankrijk en Duitsland vaart. Hun langste cruisetocht is 2000 km en gaat van Amsterdam naar Hongarije. De riviercruises trekken veel buitenlandse toeristen van buiten Europa. De Tulip Serenade is een Nederlandse cruisetocht van 8 dagen. De cruiseboot vertrekt in Amsterdam en vaart vervolgens naar Arnhem, Middelburg, Gent, Antwerpen, Rotterdam en weer terug naar Amsterdam. De cruiseboot blijft 6 uurtjes in Middelburg. Gasten hebben dan de keus uit een wandeling door Middelburg of een bezoek aan de Deltawerken en Veere. De prijs van de Amadeus cruisetocht door Nederland is vanaf 1569 dollar. Een soortgelijke cruise wordt aangeboden door de Vantage cruise line.

Aanbiedingen van OAD rondreizen 2022

Riviercruises
OAD Last minute aanbiedingen
Last minute groepsrondreizen (met veel korting op allerlei rondreizen)


In bovenstaande video (2 min. 22 sec) vaart het cruiseschip Amadeus door de openstaande brug van Oost-Souburg. Op de cruiseboot waren geen passagiers te zien.

Amadeus Silver III in Middelburg
Cruiseboot Amadeus Silver III ligt te wachten voor de Schroebrug in Middelburg. De schepen meren aan bij de Loskade (net achter de Stationbrug). Het is vanaf daar nog geen 10 minuten lopen naar de binnenstad.

Zeeland cruise

Cruise Middelburg - bord geeft aan welke schepen zullen aanmeren
Cruiseschepen van zee meren af in de haven van Vlissingen-Oost. De opvarenden van de cruiseschepen worden vervolgens met de bus naar Veere, Middelburg en Vlissingen vervoerd. Het nadeel van Vlissingen-Oost is dat het een industrieel gebied is op 15km van het centrum. Niet bepaald een aantrekkelijke plek voor een cruiseschip. De riviercruises in Zeeland doen het wat dat betreft een stuk beter. In Middelburg meren de cruiseschepen af aan de Loskade dichtbij de binnenstad. Een geel bord aan de kant geeft aan op welke dagen welk schip zal arriveren. De cruiseboten in Veere liggen aan de kade in het kanaal. In Vlissingen kunnen riviercruiseboten binnenkort aanmeren in het kanaal aan de nieuwe Albionkade.

cruiseboot Middelburg Loskade
Loskade Middelburg. De cruiseschepen zijn vaak 135 meter lang en passen precies tussen de bruggen over het kanaal.

Veerboot Vlissingen – Breskens

Heel wat goedkoper dan een cruise is een tochtje met de ferry Vlissingen – Breskens. De veerboot vaart in 25 minuten naar de overkant. Als je geluk hebt passeer je grote schepen die naar de havens in Antwerpen, Gent en Vlissingen varen. De veerboot is alleen voor wandelaars, fietsers en scooters. Motoren en auto’s kunnen niet mee met de ferry mee maar moeten door de Westerscheldetunnel rijden bij ’s Heerenhoek/Terneuzen. De ferry is ideaal als je op vakantie bent in Zeeland en lekker wilt fietsen. Op Walcheren en langs de kust van Breskens naar Cadzand-Bad liggen mooie fietspaden langs het strand en over de duinen.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Bijzonder overnachten Zeeland