Riviercruise Zeeland

By | 4 mei 2018

Een riviercruise boot vaart door het Kanaal door Walcheren. Donderdagmiddag voer de Amadeus Silver III voorbij in Middelburg. Vandaag kwam ik de Amadeus tegen bij de brug van Oost-Souburg. Het zijn grote schepen. De Amadeus Silver III heeft een lengte van 135 meter.

riviercruise Amadeus in Vlissingen
Volgens de PZC meren er maar liefst 200 cruiseboten per jaar af in de Vlissingse havens. De opvarenden van de cruiseschepen worden vervolgens met de bus naar Gent en Antwerpen vervoerd. Slechts een minderheid van de toeristen bezoekt onze provincie. Zeeland Sea Port wil hier verandering in brengen door arrangementen aan te bieden naar Veere en Vlissingen.

Aanbiedingen van OAD rondreizen
Riviercruises
OAD Last minute aanbiedingen
Last minute groepsrondreizen (met veel korting op allerlei rondreizen)


In bovenstaande video (2 min. 22 sec) vaart het cruiseschip Amadeus door de openstaande brug van Oost-Souburg. Op de cruiseboot waren geen passagiers (net als de dag ervoor).

Amadeus cruise

Amadeus is een cruisemaatschappij met 14 cruiseboten die op de binnenwateren van Nederland, Belgie, Frankrijk en Duitsland vaart. Hun langste cruisetocht is 2000 km en gaat van Amsterdam naar Hongarije. De riviercruises trekken veel buitenlandse toeristen van buiten Europa. De Tulip Serenade is een Nederlandse cruisetocht van 8 dagen. De cruiseboot vertrekt in Amsterdam en vaart vervolgens naar Arnhem, Middelburg, Gent, Antwerpen, Rotterdam en weer terug naar Amsterdam. De cruiseboot blijft 6 uurtjes in Middelburg. Gasten hebben dan de keus uit een wandeling door Middelburg of een bezoek aan de Deltawerken en Veere. De prijs van de Amadeus cruisetocht door Nederland is vanaf 1569 dollar.

Amadeus Silver III in Middelburg
Cruiseboot Amadeus Silver III ligt te wachten voor de Schroebrug in Middelburg

Veerboot Vlissingen – Breskens

Een cruisetocht is heerlijk ontspannend maar het kost wel wat geld. Heel wat goedkoper is een tocht met de ferry Vlissingen – Breskens. De veerboot vaart in 25 minuten naar de overkant. Als je geluk hebt passeer je grote schepen die naar de havens in Antwerpen, Gent en Vlissingen varen. De veerboot is alleen voor wandelaars, fietsers en scooters. Motoren en auto’s kunnen niet mee met de ferry mee maar moeten door de Westerscheldetunnel rijden bij ’s Heerenhoek/Terneuzen. De ferry is ideaal als je op vakantie bent in Zeeland en lekker wilt fietsen. Op Walcheren en langs de kust van Breskens naar Cadzand-Bad liggen mooie fietspaden langs het strand en over de duinen.
Hotels Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland