Cadzand-Bad

By | 13 november 2015

strand van cadzand-bad

Cadzand-Bad

Cadzand-Bad is een bekende badplaats aan de kust in Zeeuws-Vlaanderen dichtbij de Belgische grens. Het dorp bestaat net als Nieuwvliet uit twee delen: Cadzand-Bad, welke naast de zee ligt en het iets meer landinwaarts gelegen Cadzand-Dorp. Boulevard de Wielingen is de hoofdstraat van Cadzand-Bad. Hier zijn diverse winkels, een zomermarkt en terrasjes waaronder een supermarkt en het VVV-kantoor. Grootste attractie van Cadzand-Bad is het brede zandstrand. Aan de rand van het dorp bevindt zich het bekende natuurgebied ’t Zwin met zijn vogelreservaat. Afstand naar Sluis is 8 km en naar Breskens 14 km.

Noordzee, Hotel & Spa & De Wielingen

De top hotels in Cadzand-Bad zijn Hotel Noordzee en Hotel de Wielingen. Noordzee Hotel en Spa is een luxe hotel met diverse types kamers, een wellness centrum en een binnenzwembad. Het is gemiddeld genomen het duurste hotel in Cadzand-Bad maar heeft ook de hoogste klant reviews (9.0). Ernaast ligt 4-sterren Hotel de Wielingen dat ook over een een binnenzwembad beschikt met een sauna. Naast beide hotels ligt de nieuwe jachthaven die in mei 2017 werd geopend.
hotel noordzee en hotel de wielingen cadzand-bad
Hotel Noordzee (links) en Hotel de Wielingen

Jachthaven + restaurant Sergio Herman
jachthaven cadzand-bad
In het jachthavengebouw is restaurant AIRrepublic gevestigd. Dit wordt uitgebaat door de wereldberoemde kok Sergio Herman die eerder eigenaar was van het 3 sterren Michelin restaurant Oud Sluis (in Sluis). Na zijn vertrek opende hij in 2014 restaurant The Jane in Antwerpen dat twee Michelin sterren heeft. Sergio Herman heeft nog een tweede restaurant in Cadzand-Bad; dit is Pure C dat gevestigd is in het Strandhotel dichtbij de jachthaven. De chef kok in Pure C was voorheen werkzaam in het 3 sterren restaurant Oud Sluis. Restaurant AIRrepublic is een laagdrempelig horecagelegenheid en geen chique restaurant. Uiteraard dient men wel tijdig te reserveren.

Hotel De Blanke Top

hotel de blanke top in Cadzand-Bad
Hotel de Blanke Top is een luxe hotel dat op het duin is gelegen en een wijds uitzicht heeft over de zee en het strand. Er is een flinke verbouwing geweest bij het hotel waarbij het aantal kamers is uitgebreid. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en een grote spa. Naar het centrum van Cadzand-Bad is 700-1000 meter.

Goedkope hotels Cadzand-Bad

Een populair 3-sterren hotel in Cadzand is Hotel de Schelde dat bij de jachthaven ligt net achter Hotel de Wielingen. Een goedkoop hotel in Cadzand-Bad is het eenvoudige familiehotel De Drie Gevels dat op 1,5 km van het strand ligt.

Vakantiepark met villa’s

Residence Cadzand-Bad is een vakantiepark met luxe vakantievilla’s die dicht bij het strand staan. De bungalows hebben 2 slaapkamers en de villa’s beschikken over 3 – 5 slaapkamers.

Bus

Buslijn 814 is een zomerbus die alleen in juli en augustus rijdt (tot 3 september). De route is Knokke, Sluis, Cadzand-Bad, Nieuwvliet-Bad, Groede en Breskens. De bus rijdt 7 dagen per week. Doordeweeks is er overdag ieder uur een bus. Buiten het seizoen rijdt buslijn 904 naar Oostburg. Reizigers naar Breskens kunnen in Oostburg overstappen op lijn 42. Buslijn 604 (Hoofdplaat-Oostburg) doet niet Cadzand-Bad aan maar wel Cadzand-dorp. Naar Terneuzen is ongeveer 38 km rijden via de autowegen.

One thought on “Cadzand-Bad

  1. Van Veen Oversier

    Cadzand ziet er ondertussen heel anders uit .
    informatie en foto,s zijn niet actueel

Geef een antwoord