Cadzand-Bad

strand van cadzand-bad

Cadzand-Bad

Cadzand-Bad is een bekende badplaats aan de kust in Zeeuws-Vlaanderen dichtbij de Belgische grens. Het dorp bestaat net als Nieuwvliet uit twee delen: Cadzand-Bad, welke naast de zee ligt en het iets meer landinwaarts gelegen Cadzand-Dorp. Boulevard de Wielingen is de hoofdstraat van Cadzand-Bad. Hier zijn diverse winkels, een zomermarkt en terrasjes waaronder een supermarkt en het VVV-kantoor. Grootste attractie van Cadzand-Bad is het brede zandstrand. Aan de rand van het dorp bevindt zich het bekende natuurgebied ’t Zwin met zijn vogelreservaat. Afstand naar Sluis is 8 km en naar Breskens 14 km.

Strandhotel

Strandhotel Cadzand-Bad
Het Strandhotel (931 reviews, 8.6) is het grootste hotel in het dorp. Het staat op het duin en kijkt uit over de zee en het strand. Achter hotel hotel ligt Boulevard de Wielingen. Op het plein achter het Standhotel zijn restaurants met terrasjes en winkels. Strandhotel biedt veel verschillende kamertypes: tweepersoonskamers, suites en appartementen met 2/3 slaapkamers. Het is zelfs mogelijk om op een motorboot te slapen die in de jachthaven ligt afgemeerd. In het hotel is restaurant Pure C gevestigd.

Cadzand-Bad hotels

Noordzee Hotel en Spa (994 reviews, 8.8) is een 4-sterren hotel met diverse types kamers, een wellness centrum en een binnenzwembad. Het hotel ligt op het duin op 150 meter van de jachthaven. Een populair 3-sterren hotel in Cadzand is Hotel de Schelde (512 reviews, 9.0) dat bij de jachthaven ligt.

Appartementen
Appartementencomplex Duinhof ligt aan de Boulevard de Wielingen op 300 meter van het strand. Duinhof biedt appartementen 2/3 slaapkamers, woonkamer en open keuken. Le Normandy (34 reviews, 9.5) is een nieuw gebouw met 5-sterren vakantieappartementen. Maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen. De auto kan men parkeren in de inpandig overdekte parkeerplaats.

Jachthaven + restaurant Sergio Herman

jachthaven cadzand-bad
In het jachthavengebouw is restaurant AIRrepublic gevestigd. Dit wordt uitgebaat door de wereldberoemde kok Sergio Herman die eerder eigenaar was van het 3 sterren Michelin restaurant Oud Sluis (in Sluis). Na zijn vertrek opende hij in 2014 restaurant The Jane in Antwerpen. Sergio Herman heeft nog een tweede restaurant in Cadzand-Bad; dit is Pure C dat gevestigd is in het Strandhotel dichtbij de jachthaven. Er is sinds 2023 een nieuwe chef kok in Pure C en hierdoor heeft het restaurant zijn twee sterren (voorlopig)verloren. Restaurant AIRrepublic is een meer laagdrempelig horecagelegenheid en geen chique restaurant. Uiteraard dient men wel tijdig te reserveren.

Hotel De Blanke Top

hotel de blanke top in Cadzand-Bad
Hotel de Blanke Top (1129 reviews, 8.8) is een luxe hotel dat op het duin is gelegen en een wijds uitzicht heeft over de zee en het strand. Het fraaie hotel beschikt over een binnenzwembad en een grote spa. Naar de jachthaven & centrum van Cadzand-Bad is 700-1000 meter lopen.

Parkeren

Dichtbij de jachthaven is een klein parkeerterrein (ongeveer 40 auto’s). Iets verderop in het centrum (aan het Duinplein) is een parkeerterrein. Bij drukte zijn deze parkings snel vol. Het grootste parkeerterrein in Cadzand-Bad is de Strandparking aan de Lange Strinkweg 1. Hier kunnen honderden auto’s parkeren. Er staan 2 laadpalen en ook campers mogen er parkeren. Als men de parking afloopt dan komt men uit bij de duinovergang naast Hotel De Blanke Top. Het parkeertarief op de Strandparking is 7,50 euro per dag. In de kern van Cadzand-Bad is het gehele jaar betaald parkeren van 11.00 uur t/m 18.00 uur. Bekijk hier foto’s van de parkeerterreinen in Cadzand-Bad.

Bus

Haltetaxi (bus) 901 rijdt van Boulevard de Wielingen naar het ziekenhuis in Oostburg. Daar kan men eventueel overstappen op een andere bus. Wil je naar Breskens dan moet je nogmaals overstappen in Biervliet. Haltetaxi 902 rijdt naar Dorpshuis (Heille), Sluis. Wil je naar het stadje Sluis dan moet je daar overstappen.