Breskens

By | 14 november 2015

Breskens vissersboten
Breskens is een dorp met ongeveer 5000 inwoners. Het ligt aan de Westerschelde en is vooral bekend door zijn veerboot (Fastferry) met Vlissingen en de visserij. Veel toeristen verblijven in de zomer op een van de vele campings of vakantiehuisjes. Aan de rand van het dorp is een grote jachthaven en een vissershaven.

Appartement Breskens

appartementen port scaldis breskens
Achter de jachthaven staat appartementencomplex Port Scaldis dat een prachtig uitzicht heeft over de Westerschelde. Diverse eigenaren verhuren luxe appartementen die uitstekende reviews hebben. Port Scaldis appartement 15-32 heeft 40 reviews (9.7) en appartement 11-31 heeft 30 reviews (9.5). Twee andere appartementen in Breskens die uitstekende reviews hebben zijn Zicht op de Jachthaven (29 reviews, 9.3) en Fort Imperial 03 (20 reviews, 9.2). Dit laatste appartement ligt in het centrum op 200 meter van het strand en in dit appartement zijn honden wel toegestaan. Appartement Zicht op de Jachthaven is geschikt voor 2 personen en heeft 1 slaapkamer, zitkamer, keuken en een dakterras van 100 m2 met 360 graden uitzicht..

Vakantiehuizen

Direct aan het strand liggen verschillende bugalowparken met veel faciliteiten. Afstand naar het centrum van Breskens is 1000-1500 meter. Een paar vakantiehuizen op deze vakantieparken met redelijk wat reviews zijn Duinroos 123 op Park Schoneveld (41 reviews, 9.1) en Vakantiewoning Oase (29 reviews, 9.5). Beide vakantiehuizen hebben twee slaapkamers en honden zijn toegestaan. Vakantiehuis Schelde 222 (13 reviews, 8.8) op park Scheldeveste heeft 3 slaapkamers en huisdieren zijn toegestaan. Op dit overzicht staan meer beschikbare vakantiehuizen en appartementen in Breskens. De vakantiehuisjes op de parken zijn van particuliere eigenaren. De meeste verhuurders staan huisdieren toe.

Hotels Breskens


Hotel Milliano (707 reviews, 8.1) is gelegen op de dijk nabij de veerboot en heeft een vrij uitzicht over de Westerschelde. Grote zeeschepen naar Antwerpen en Gent varen vlak voor het hotel. Het zandstrand ligt schuin voor het hotel. Hotel Milliano heeft naast standaardkamers ook luxe kamers zoals de Junior Suite met kitchenette en uitzicht op zee (55m2), Salonkamer met whirlpool en Zeezicht (45m2) en Junior Suite met whirlpool (55m2). De grootste kamer is de Senior Suite met 2 slaapkamers, kitchenette, 3 terrassen en uitzicht op zee (80m2). Honden zijn toegestaan in Hotel Milliano. Twee andere populaire accommodaties in het centrum van Breskens zijn B&B De Passant en Bonne Futte Homestay.

Bonne Futte Homestay (146 reviews, 8.3, deluxe suite met bubbelbad)
Hotel Rooms Breskens (159 reviews, 8.5, centrum dichtbij strand)
B&B De Passant (135 reviews, 9.3)

Veerboot Breskens – Vlissingen

De veerboot vaart 7 dagen per week meestal twee keer per uur. Alleen voetgangers, fietsers en brommer-scooters tot 40km/uur kunnen met de Fastferry mee. Snelverkeer moet via de (betaalde) Westerscheldetunnel bij Terneuzen. Naast de veerhaven is een parkeerplaats waar bussen vertrekken naar plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen en Belgie zoals Sluis, Cadzand, Brugge en Knokke. Er zijn geen treinen in Zeeuw-Vlaanderen. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Vlissingen (5km). Te bereiken via de veerboot.

Visserijfeesten
De visserijfeesten in Breskens zijn bekend in heel Zeeland en vinden plaats in de zomermaanden. Er is dan een grote braderie langs de haven met muziek, optredens van artiesten, een rommelmarkt en rondvaarttochten met vissersboten. Als afsluiting wordt een groot vuurwerk gegeven. De volgende editie van de Visserijfeesten is in Augustus 2020.

Fietsen langs de kust
Vanaf Breskens kan men heerlijk fietsen langs de kust. Een populaire fietstocht is van Breskens naar Cadzand-Bad die 13 km lang is. Deze fietsrit is over de duinen en voert langs stranden en het natuurgebied Zwarte Polder bij Nieuwvliet-Bad. Langs de route staan verschillende strandpaviljoens. Vanuit Cadzand-Bad is het mogelijk om verder te fietsen naar Sluis, natuurgebied het Zwin en zelfs Brugge.

Jachthaven
De jachthaven van Breskens telt sinds de laatste uitbreiding 580 ligplaatsen en 80 sportvisboten. Locatie van de haven is tussen het centrum van Breskens en appartementencomplex ‘Port Scaldis’. Faciliteiten zijn een trailerhelling, elektra, wateraansluitingen, vuil-glas containers en combi/vuilwaterpompen. Voorzieningen zijn o.a drijvend sanitaire gebouw, draadloos internet, camera toezicht en een stortplaats. Watersportvereniging Breskens heeft een clublokaal bij de jachthaven. De watersportvereniging organiseert toertochten, wedstrijden en zeilkampen voor de jeugd. Ze bemiddelen niet in ligplaatsen.

Vissershaven
De haven van Breskens heeft een vrije toegang tot de Westerschelde zonder sluizen. Grotere schepen moeten rekening houden met de getijden wanneer ze uit- en binnenvaren. De haven is gelegen tussen het dorpscentrum en appartementencomplex ‘Port Scaldis’. De veerhaven van de boot Vlissingen – Breskens heeft een aparte ligging en ligt 1 km verderop net buiten het dorp.

Zeeland stedentrip

Terneuzen
Domburg

Geef een antwoord