Breskens


Breskens is een dorp met ongeveer 5000 inwoners. Het ligt aan de Westerschelde en is vooral bekend door zijn veerboot (Fastferry) met Vlissingen. Aan de rand van het dorp is een grote jachthaven. Het hart van Breskens is het Spuiplein waar veel horeca en een supermarkt is gevestigd.


De veerhaven ligt 1 km buiten het dorp. De veerboot Breskens – Vlissingen vaart 7 dagen per week meestal twee keer per uur. Alleen voetgangers, fietsers en brommer-scooters tot 40km/uur mogen met de fastferry mee. Snelverkeer moet via de Westerscheldetunnel bij Terneuzen. Naast de veerhaven is een parkeerplaats waar bussen vertrekken naar plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen zoals Sluis, Cadzand, Brugge en Knokke. Er zijn geen treinen in Zeeuw-Vlaanderen. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Vlissingen (5km). Te bereiken via de veerboot.


Vissershaven – visrestaurants
De vissershaven is gelegen nabij het dorpscentrum. In 2021 werd de vismijn van Breskens gesloten en zijn de overgebleven bedrijfsactiviteiten verplaatst naar Vlissingen. De gemeente Sluis wil het gebied her-ontwikkelen met de nadruk op het toerisme. Zo zijn bij het Vissersmuseum verschillende horecazaken geopend zoals Erasmus Viscenter, Vishandel & Cafetaria De Dukdalf, Cor Fondse (Fischerboot) en restaurant Spetters. Tweehonderd meter verderop ligt het restaurant van de Yacht Club Breskens.

Jachthaven
De jachthaven van Breskens telt sinds de laatste uitbreiding bijna 600 ligplaatsen. Locatie van de haven is tussen het centrum van Breskens en appartementencomplex Port Scaldis.

Hotels Breskens


Hotel Milliano (984 reviews, 8.1) is gelegen op de dijk nabij de veerboot en heeft een vrij uitzicht over de Westerschelde. Vakantiepark Schoneveld heeft chalets met 2/3 slaapkamers en studio’s.

Vakantiepark Schoneveld (chalets met 2/3 slaapkamers + studio’s)
Hotel Rooms Breskens (383 reviews, 8.4, centrum dichtbij strand)
Bonne Futte Homestay (303 reviews, 8.2, luxe 2persoonskamers)
B&B De Passant (140 reviews, 9.2)

Visserijfeesten
De visserijfeesten in Breskens zijn bekend in heel Zeeland en vinden plaats in de zomermaanden. Er is dan een grote braderie langs de haven met muziek, optredens van artiesten, een rommelmarkt en rondvaarttochten met vissersboten. Als afsluiting wordt een groot vuurwerk gegeven. De volgende editie van de Visserijfeesten zijn van 5-7 in augustus 2022.

Appartement Port Scaldis

appartementen port scaldis breskens
Achter de jachthaven staat het luxe appartementencomplex Port Scaldis dat een prachtig uitzicht heeft over de Westerschelde. Het complex is van verre te zien. Aan de voorkant ligt een wandelpad.

Fietsen langs de kust
Vanaf Breskens kan men heerlijk fietsen langs de kust. Een populaire fietstocht is van Breskens naar Cadzand-Bad die 13 km lang is. Deze fietsrit is over de duinen en voert langs stranden en het natuurgebied Zwarte Polder bij Nieuwvliet-Bad. Langs de route staan verschillende strandpaviljoens. Vanuit Cadzand-Bad is het mogelijk om verder te fietsen naar Sluis, natuurgebied het Zwin en zelfs Brugge.

Zeeus-Vlaanderen stedentrip

Laadpaal Breskens elektrische auto
Terneuzen
Hoofdplaat