Breskens

By | 14 november 2015

haven met vissersboten in Breskens Zeeland

Breskens is een dorp met ongeveer 5000 inwoners. Het ligt aan de Westerschelde en is vooral bekend door zijn veerboot (Fastferry) met Vlissingen en de visserij. Veel toeristen verblijven in de zomer op een van de vele campings of vakantiehuisjes. Aan de rand van het dorp is een grote jachthaven en een vissershaven.

Appartementen & vakantiehuizen

appartementen


Achter de jachthaven staat appartementencomplex Port Scaldis dat een prachtig uitzicht heeft over de Westerschelde. Diverse eigenaren verhuren hun luxe appartementen. Direct aan het strand ligt Vakantiepark Zeebad. Het bestaat uit drie bungalowparken: Strandpark Breskens, Scheldeveste en Fort Soleil. Zeebad heeft prima faciliteiten zoals een overdekt zwembad, sporthal, tennisbanen en recreatieprogramma’s. Dit is een overzicht van beschikbare vakantiehuizen en appartementen in Breskens.

hotel de milliano in Breskens

Hotels in Breskens
Hotel Milliano is gelegen op de dijk nabij de veerboot en heeft een vrij uitzicht over de zee. Het zandstrand ligt schuin voor het hotel.

veerboot, bus & trein
aanlegplaats ferry Vlissingen - Breskens

De veerboot vaart 7 dagen per week meestal twee keer per uur. Alleen voetgangers, fietsers en brommer-scooters tot 40km/uur kunnen met de Fastferry mee. Snelverkeer moet via de (betaalde) Westerscheldetunnel bij Terneuzen. Naast de veerhaven is een parkeerplaats waar bussen vertrekken naar plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen en Belgie zoals Sluis, Cadzand, Brugge en Knokke. Er zijn geen treinen in Zeeuw-Vlaanderen. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Vlissingen (5km). Te bereiken via de veerboot.

evenement de visserijfeesten Breskens

Visserijfeesten 2017
De visserijfeesten in Breskens zijn bekend in heel Zeeland en vinden plaats in de zomermaanden. Er is dan een grote braderie langs de haven met muziek, optredens van artiesten, een rommelmarkt en rondvaarttochten met vissersboten. Als afsluiting wordt een groot vuurwerk gegeven. De volgende editie van de Visserijfeesten is op 4-6 Augustus 2017.

Vissershaven
De haven van Breskens heeft een vrije toegang tot de Westerschelde zonder sluizen. Grotere schepen moeten rekening houden met de getijden wanneer ze uit- en binnenvaren. De haven is gelegen tussen het dorpscentrum en appartementencomplex ‘Port Scaldis’. De veerhaven van de boot Vlissingen – Breskens heeft een aparte ligging en ligt 1km verderop net buiten het dorp. In Breskens is er aanvoer van vis met 2 grote kotters en 10 kleinere kotters/Eurokotters. Een Eurokotter is een schip dat niet langer dan 23,99 meter is en een motorvermogen kleiner dan 300 PK. Hierdoor mogen zij vis vangen binnen de 12-mijls zone van Nederland. De thuishavens van de vissersboten zijn af te leiden van de letters die voorop het schip staan: Breskens (BR), Zeebrugge (Z), Heist (H), Harlingen (HA).

jachthaven in breskens met op de achtergrond port scaldis appartementen
marina breskens

Jachthaven
De jachthaven van Breskens telt sinds de laatste uitbreiding 580 ligplaatsen en 80 sportvisboten. Locatie van de haven is tussen het centrum van Breskens en appartementencomplex ‘Port Scaldis’. Faciliteiten zijn een trailerhelling, elektra, wateraansluitingen, vuil-glas containers en combi/vuilwaterpompen. Voorzieningen zijn o.a drijvend sanitaire gebouw, draadloos internet, camera toezicht en een stortplaats. Watersportvereniging Breskens heeft een clublokaal aan de Oosthavendam 1 bij de jachthaven. De watersportvereniging organiseert toertochten, wedstrijden en zeilkampen voor de jeugd. Ze bemiddelen niet in ligplaatsen. Naast de jachthaven staat het spraakmakende Maritieme Kunstwerk van 12 rode pinguins.
Zeeland hotels

Zoutelande hotels
Domburg hotels
Vlissingen hotels en appartementenGeef een reactie