Dagje Brugge

By | 29 maart 2019

rondvaart brugge belgie
Deze maand zijn we weer eens een dagje naar Brugge gegaan. Vooraf was duidelijk dat vrijdag de beste dag was om de stad te bezoeken. Het zou helder weer zijn met een aangename temperatuur van 16 graden in de middag. Brugge lijkt op Middelburg maar de historische gebouwen zijn er groter en meer imposant. De stad Brugge trekt toeristen wereldwijd. Belangrijke attracties zijn de Belfort, Markt, de Burg, Begijnhof, Sint-Salvatorskathedraal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Ook zijn er diverse musea.

t zand in brugge

Dagje Brugge – met de bus

Onze reis vanuit Vlissingen ging per veerboot naar Breskens waar we de lijnbus namen die via Sluis naar Brugge reed. De bus rijdt elk uur en heeft als beginpunt het veerplein bij de ferry. Wij namen de bus van 8.16 uur en kwamen aan in Brugge ’t Zand om 9.40 uur.

Een buskaartje Breskens-Brugge kost 6 euro contant. Wil men de OV kaart gebruiken dan kan dit tot aan Sluis. Hierna moet dan een kaartje gekocht worden bij de buschauffeur naar Brugge. Ik weet niet of er een groot verschil in prijs in zit. Wij kochten twee kaartjes in Breskens bij de buschauffeur en betaalden in cash. ’t Zand is een groot modern plein dat voor het Concertgebouw ligt. De foto hierboven is busstation ‘Zand in Brugge dat tegenover het concertgebouw en het plein ligt. Naar de Markt is ongeveer 700 meter lopen. Onderweg passeert men de Sint-Salvatorskathedraal.

Fietsen

Het is ook goed mogelijk om van Breskens naar Brugge te fietsen. De afstand per fiets is ongeveer 35-40 kilometer. Een mooie route gaat over de duinen van Breskens via Nieuwvliet-Bad naar Cadzand-Bad waarbij men langs het strand fietst. Onderweg kan even uitgerust worden in een van de strandpaviljoens. In Cadzand is een rustig fietspad (alleen fietsers, geen scooters) dat naar Sluis voert. In Sluis volgt men vervolgens het fietspad langs kanaal de Damse Vaart. Dit pad komt in Noord-Brugge uit. Het is dan nog zo’n 2 km rijden naar de Markt.

markt brugge met belfort

Markt en Belfort

De Markt met de Belfort zijn twee top attracties in Brugge. De Belfort toren kan beklommen worden. Er zijn iets van 366 treden. Meestal staat er een kleine wachtrij met gegadigden. Op de Markt zijn diverse terrasjes te vinden. Wij hebben de eerste dag heerlijk in het zonnetje op een openbaar bankje gezeten midden op het plein. ’s Avonds hebben we nog wel op een verwarmd terras gezeten. De prijzen zijn wel een stuk hoger als we in Vlissingen gewend zijn.

historium brugge

Historium

Een aanrader vonden wij een bezoek aan het Historium op de Markt. Dit bezoekerscentrum geeft een beeld van het middeleeuwse Brugge. Op de begane grond is een betaald gedeelte waarvoor men een kaartje moet kopen. Op de eerste verdieping is het Duvelorium Grand Beer Café dat een balkon heeft met uitzicht op de Markt (zie foto). Op de tweede verdieping is eveneens een balkon met een nog beter uitzicht. Op de tweede verdieping is ook informatie te vinden over het historische Brugge. De eerste – en tweede verdieping zijn gratis te bezoeken.

Hotels Brugge & Zeeland

Ibis budget Brugge Centrum Station (meer dan 11.000 reviews)
Novotel Centrum
Brugge hotels
Domburg hotels
Strandhotels Zeeland