Hoofdplaat

Hoofdplaat dorp
Hoofdplaat is een klein dorp in Zeeuws-Vlaanderen. Het ligt aan de Westerschelde en heeft 540 inwoners. Worden ook de buurtschappen Hoogeweg, Nummer Eén en Slijkplaat meegerekend dan zijn er 870 inwoners. Vroeger bestond het gebied buiten de dijken uit schorren en slikken. Na lang beraad werd besloten om dit gebied in te dijken. In 1778 werd de Hoofdplaatpolder aangelegd en hierin verrees het dorp Hoofdplaat.

fietspad hoofdplaat naar breskens
De afstand van Breskens naar Hoofdplaat is ruim 8 km. Fietsers hebben het voordeel dat ze het mooie fietspad langs de zee kunnen volgen. De autoweg ligt iets verderop. De weg gaat vrijwel rechtuit en onderweg passeert men de buurtschappen Nummer Eén en Hoogeweg. Van Hoofdplaat naar Terneuzen op de fiets is 16 km. De beste route voor automobilisten is niet langs de dijk te rijden maar via de provinciale weg naar Schoondijke en IJzendijke.

uitzicht op schorren en zee vanaf de dijk in Hoofdplaat
Voor de dijk in Hoofplaat ligt een gebied met schorren en slikken. Er is wat strand maar dit is niet zo groot. Aan de overkant van de Westerschelde zijn de havens en industrie van Vlissingen-Oost te zien.

Hoofdplaat vakantiehuizen & boerderij

vakantiehuis antibes 274
Naast het dorp ligt Kustpark Village Scaldia. Het vakantiepark bestaat diverse types vakantiehuizen die rondom een binnenmeer leggen. De grootste villa’s hebben 3 slaapkamers. Faciliteiten van Scaldia zijn een tennisbaan, speeltuinen en hengelsport. Honden zijn vaak toegestaan. Een bijzondere overnachting is een verblijf op een echte boerderij. Appartement De Graanzolder ligt op een boerderij en heeft 2 slaapkamers met een keuken, zithoek en terras. Kinderen mogen meehelpen op de boerderij en dieren voeren. De Graanzolder verhuurt fietsen. Huisdieren zijn niet toegestaan op De Graanzolder.

Vakantievilla Frejus 134 (24 reviews, 9.3, hond toegestaan)
Vakantievilla Antibes 274 (11 reviews, 9.4, hond toegestaan)
De Graanzolder – logeren op de boerderij (32 reviews, 9.6)

Zeeuws-Vlaanderen

Breskens
Cadzand-Bad
Sluis
Hoofdplaat
Terneuzen