Nieuwvliet-Bad

By | 14 november 2015

Nieuwvliet-Bad, Zeeuws-Vlaanderen

Nieuwvliet is een dorp in Zeeuws-Vlaanderen dichtbij de Westerschelde. Het dorp bestaat uit twee delen: Nieuwvliet (ongeveer 2km van zee) en Nieuwvliet-Bad, welke dichtbij het strand is gelegen. Tegenover Nieuwvliet-Bad is het schorren -en slikkengebied Verdronken Zwarte Polder.

Nieuwvliet hotels

Een populaire accommodatie is het drie sterren Fletcher Hotel (1075 reviews, 7.0) dat op 100 meter van het strand ligt. Het hotel is eenvoudig maar heeft een mooie locatie. Hotel de Stadsherberg is een gemoedelijke accommodatie met ruime kamers in het dorp Nieuwvliet (208 reviews, 8.3). Afstand naar het strand is 2 km. Bed & Breakfast De Kersentuin heeft studio’s en appartementen met een of twee slaapkamers (70 reviews, 9.0).fietspad vuurtoren breskens

Afstand naar Breskens is ongeveer 10 km. Over de duinen langs het strand loopt een fietspad dat van Cadzand-Bad via Nieuwvliet-Bad naar Breskens gaat. Naar het dorp Groede is een kleine 4 km. Het gezellige toeristenplaatsje Sluis is ook met de fiets goed te bereiken.

sluftergebied-zwarte-polder

Schorren -en slikkengebied “Verdronken Zwarte Polder” is in 1802 ontstaan als gevolg van een duindoorbraak. Nadien is de polder niet meer geheel drooggelegd. Bij springtij stroomt er zeewater in de geul door de duinen een stukje de polder in.

verdronken zwarte polder wandelen

De dijken om de Zwarte Polder heen zijn opgehoogd tot Deltahoogte. Er is een wandelpad door de polder naar het strand toe.


Geef een reactie