Nieuwvliet-Bad

By | 14 november 2015

Nieuwvliet-Bad, Zeeuws-Vlaanderen

Nieuwvliet is een dorp in Zeeuws-Vlaanderen dichtbij de Westerschelde. Het dorp bestaat uit twee delen: Nieuwvliet (ongeveer 2km van zee) en Nieuwvliet-Bad, welke dichtbij het strand is gelegen. Tegenover Nieuwvliet-Bad is het schorren -en slikkengebied Verdronken Zwarte Polder.

hotels en vakantieparken

Een populaire accommodatie is het drie sterren Fletcher Hotel dat op 100 meter van het strand ligt. Het hotel is eenvoudig maar heeft een mooie locatie. Naast hotel Fletcher ligt vakantiepark St. Pierre. Er staan bungalows met 2 of 3 slaapkamers die ideaal zijn als je een gezin hebt. De bungalows hebben een keuken en zithoek. Op het terrein is een minisupermarkt en snackbar. In Nieuwvliet is Hotel de Stadsherberg. Het is een gemoedelijke accommodatie met ruime kamers en prima reviews.

fietspad vuurtoren breskens

Afstand naar Breskens is ongeveer 10km. Over de duinen langs het strand loopt een fietspad dat van Cadzand-Bad via Nieuwvliet-Bad naar Breskens gaat. Naar het dorp Groede is een kleine 4 km.

sluftergebied-zwarte-polder

Schorren -en slikkengebied “Verdronken Zwarte Polder” is in 1802 ontstaan als gevolg van een duindoorbraak. Nadien is de polder niet meer geheel drooggelegd. Bij springtij stroomt er zeewater in de geul door de duinen een stukje de polder in.

verdronken zwarte polder wandelen

De dijken om de Zwarte Polder heen zijn opgehoogd tot Deltahoogte. Er is een wandelpad door de polder naar het strand toe.

Geef een reactie