Nieuwvliet-Bad

By | 14 november 2015

Nieuwvliet-Bad strand
Nieuwvliet is een dorp in Zeeuws-Vlaanderen dichtbij de Westerschelde. Het dorp bestaat uit twee delen: Nieuwvliet (ongeveer 2km van zee) en Nieuwvliet-Bad, welke dichtbij het strand is gelegen. Tegenover Nieuwvliet-Bad is het schorren -en slikkengebied Verdronken Zwarte Polder.


Schorren -en slikkengebied “Verdronken Zwarte Polder” is in 1802 ontstaan als gevolg van een duindoorbraak. Nadien is de polder niet meer geheel drooggelegd. Bij springtij stroomt er zeewater in de geul door de duinen een stukje de polder in. De dijken om de Zwarte Polder heen zijn opgehoogd tot Deltahoogte. Er is een wandelpad door de polder naar het strand toe. Een ander natuurgebied dat een paar kilometer verderop ligt is de Groese Polders.

Nieuwvliet hotels

Een populaire accommodatie is het drie sterren Fletcher Hotel (1075 reviews, 7.0) dat op 100 meter van het strand ligt. Het hotel is eenvoudig maar heeft een mooie locatie. Hotel de Stadsherberg is een gemoedelijke accommodatie met ruime kamers in het dorp Nieuwvliet (208 reviews, 8.3). Afstand naar het strand is 2 km. Bed & Breakfast De Kersentuin heeft studio’s en appartementen met een of twee slaapkamers (70 reviews, 9.0).

Fietsen
Een leuke fietstocht langs de zee is Breskens – Nieuwvliet-Bad – Cadzand-Bad – Sluis. De afstand van Nieuwvliet-Bad naar Breskens is ongeveer 8 km. Het fietspad loopt verder naar Cadzand-Bad en natuurreservaat Het Zwin. Het gezellige toeristenplaatsje Sluis is ook met de fiets goed te bereiken.

Zeeuws-Vlaanderen
Hoofdplaat
TerneuzenGeef een reactie