Loskade Middelburg

Loskade Middelburg
De Loskade is een bekende straat in Middelburg met historische panden. De straat ligt aan het Kanaal door Walcheren. Het centrum is dichtbij. Het is 2-10 minuten lopen naar de Abdij, winkelstraten en Markt. Er zijn 4 hotels op de Loskade.

Fletcher Hotel Middelburg en Hotel De Nieuwe Doelen
Links op de foto: Fletcher Hotel Middelburg (966 reviews, 7.2) is het grootste hotel op de Loskade. Het 4-sterren hotel werd grondig gerenoveerd in 2017. Het is 150 meter naar het treinstation en naar de winkelstraten en de Markt is 2-10 minuten lopen. Hotel De Nieuwe Doelen (1392 reviews, 8.3) ligt naast Hotel Fletcher. De Nieuwe Doelen heeft meer dan 10 verschillende types kamers waaronder Eenpersoonskamer, Comfort Kamer (15m2) en Superior Tweepersoonskamer (20m2). De Vierpersoonskamer met Balkon is 55m2 en de Suite is ook 55m2.

Hotel Le Beau Rivage
Hotel Le Beau Rivage (265 reviews, 9.3) is een opvallend hotel met zijn luifeltjes boven de ramen. Het pand dateert van 1892. De kamers zijn voor maximaal 2 personen. De Grand Deluxe Tweepersoonskamer met balkon is 38m2 groot. Links op de foto de toren Lange Jan van de abdij in de binnenstad.

Loskade Middelburg met boot en hotel 45
Hotel Loskade 45 (1044 reviews, 9.0) is het bruine gebouw rechts op de foto. De kleinste kamer is de Comfort Kamer (21m2) en de Studio (23m2). Een Superior Tweepersoonskamer met Balkon is 35m2. Er zijn tevens appartementen met 1 of 2 slaapkamers (35-50m2).

Rondvaart, trein & bus

De aanlegplaats van de rondvaartboot Middelburg – Veerse Meer is op de Loskade. De boot vertrekt 1-2 keer per dag in het vakantieseizoen. Aan de overkant van het kanaal is het treinstation en busstation van Middelburg. Vanaf de hotels naar het treinstation is een paar minuten lopen. De trein vertrekt drie keer per uur richting Roosendaal/Amsterdam.

Cruise Zeeland

cruiseschepen in Middelburg
De Loskade is tevens de aanligplaats van riviercruiseboten door Zeeland. Middelburg is een populaire plek om aan te leggen. Bezoekers kunnen door de stad wandelen of met de fiets/bus naar Veere en de Deltawerken. Een bord geeft aan op welke cruiseboten op welke dagen zullen aankomen.

Parkeren

Parkeren kan op de Loskade of in de parkeergarage aan de Kousteensedijk (250 meter van hotels). Een laadpaal voor elektrische auto’s staat op Loskade nr 15. Dit is tussen hotels Fletcher/Nieuwe Doelen en Le Beau Rivage.

Rijksmonumenten Middelburg

Als men de een van de zijstraten inslaat vanaf de Loskade dan komt men uit op de Korendijk. De Korendijk is mooie straat langs de gracht en gaat over in de Kinderdijk. Beide straten hebben diverse pakhuizen en panden die als rijksmonument gelden. Achter de Kinderdijk is de jachthaven van Middelburg. Via de Korendijk en Kinderdijk wandelt men eenvoudig verder naar de grote Oostkerk en de abdij. Het historisch centrum is compact. Vanaf de Loskade kan men tijdens een wandeling van een paar kilometer veel bezienswaardigheden zien.

Oude StadhuisLange JanKuiperspoortMarkt GraanbeursStadsschuur en getijdenmolenKorendijkSt. JorisdoelenKoepoortSpijkerbrugZeeuws ArchiefKloveniersdoelenVismarkt

Stedentrip Middelburg & Zeeland

Appartementen Middelburg
Bed & Breakfast Middelburg
Luxe hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen
Zoutelande hotels