Loskade Middelburg

By | 3 december 2015

Loskade Middelburg
De Loskade is een bekende straat in Middelburg met diverse historische panden. De straat ligt aan het Kanaal van Walcheren. Het centrum is dichtbij. Het is 5-10 minuten lopen naar de Abdij en winkelstraten.

Loskade hotels Middelburg
Links op de foto staat Fletcher Hotel du Commerce met zijn opvallende rode zonneschermen. Ernaast ligt Hotel De Nieuwe Doelen. Net niet te zien is de oude draaibrug. Deze ligt recht tegenover de ingang van het treinstation. Iets verderop ligt Hotel Le Beau Rivage.

Hotel Restaurant Du Commerce is veelgevraagd in Middelburg door zijn lage prijzen. Het is een eenvoudige accommodatie op een prima plek. Het hotel is 150 meter van het treinstation en naar de winkelstraten en de Markt is 5-10 minuten lopen. Hotel de Nieuwe Doelen wat ernaast ligt is iets duurder maar biedt een aanmerkelijk betere kwaliteit aan. Hotel Le Beau Rivage is het best. Gasten beoordelen dit goed onderhouden hotel als voortreffelijk (9.5). Parkeren van de auto kan op de Loskade of in de parkeergarage aan de Kousteensedijk (250 meter van hotels).

rondvaartboot, trein & bus

De aanlegplaats van de rondvaartboot Middelburg – Veerse Meer is op de Loskade. De boot vertrekt twee keer per dag in het vakantieseizoen. Aan de overkant van het kanaal is het treinstation en busstation van Middelburg. Vanaf de hotels naar het treinstation is 2 minuten lopen. De trein vertrekt twee keer per uur richting Roosendaal/Amsterdam.

wandelen langs monumenten
Als men de een van de zijstraten inslaat vanaf de Loskade dan komt men uit op de Korendijk. De Korendijk is mooie straat langs de gracht en gaat over in de Kinderdijk. Beide straten hebben diverse pakhuizen en panden die als rijksmonument gelden. Achter de Kinderdijk is de jachthaven van Middelburg. Via de Korendijk en Kinderdijk wandelt men eenvoudig verder naar de grote Oostkerk en de abdij. Het historisch centrum is compact. Vanaf de Loskade kan men tijdens een wandeling van een paar kilometer veel bezienswaardigheden zien.

Rijksmonumenten Middelburg

Oude StadhuisLange JanKuiperspoortMarkt GraanbeursStadsschuur en getijdenmolenKorendijkSt. JorisdoelenKoepoortSpijkerbrugZeeuws ArchiefKloveniersdoelenVismarkt
Stedentrip Middelburg & Zeeland

Appartementen Middelburg
Bed & Breakfast Middelburg
Luxe hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen
Zoutelande hotels

Geef een antwoord