Spijkerbrug

By | 4 december 2015

Spijkerbrug Middelburg Zeeland
De Spijkerbrug is een ijzeren klapbrug uit 1853 op de Kinderdijk. De brug is destijds gemaakt naar een ontwerp van de stadsbouwmeester van Middelburg. Het verbindt de Kinderdijk met de Rouaansekaai. Het is geen draaibrug maar de twee wegdelen klappen naar boven als de brug open gaat. De brug is open voor verkeer tot 2 ton.

Spijkerbrug Middelburg

watersportvereniging Arne
De watersportvereniging Arne werd in 1961 opgericht. Inmiddels telt Arne bijna 1300 leden waarmee het één van de grootste watersportverenigingen van Nederland is geworden. De jachthaven in Middelburg telt 250 ligplaatsen en in Veere verhuurt Arne 360 plaatsen. De stadshaven van Middelbrug is een gecertificeerde Blauwe Vlag jachthaven. Dit betekent schone kades , goede hygiënische sanitaire voorzieningen, havenreglement en een gescheiden afvalinzameling. Schuin tegenover de Spijkerbrug is het clubhuis van Arne. Het havenkantoor van de Arne is op de Rouaansekaai 138. Ik veronderstel dat de havenmeester van de Arne de Spijkerbrug bedient als er bootjes willen uitvaren naar/van het Kanaal van Walcheren.

Bezienswaardigheden in de buurt
Een mooie attractie in de buurt is de Kuiperspoort. Dit is een smal straatje waar vroeger tonnen en kuipen gemaakt werden. De entree aan de Rouaanse Kaai is via een grote houten deur die overdag open staat. Iets verderop (maar dan de andere kant op) staat de monumentale Oostkerk Middelburg die met zijn koepelvormige dak de aandacht trekt.

rijksmonumenten Middelburg

Oude StadhuisLange JanKuiperspoortMarkt GraanbeursStadsschuur en getijdenmolenLoskade in MiddelburgKorendijkSt. JorisdoelenKoepoortSpijkerbrugZeeuws ArchiefKloveniersdoelenVismarktGeef een reactie