Vismarkt Middelburg

By | 4 december 2015

Vismarkt Middelburg
De Vismarkt is een pittoresk pleintje met kasseien en bomen aan de Sint Janstraat. De Sint Janstraat is een zijstraat van de Lange Delft, de belangrijkste winkelstraat in Middelburg.

Koffiehuis St John

vismarkt Middelburg
Op de Vismarkt is het terras gevestigd van Koffie & thee drinkerij St. John. Het koffiehuis is gehuisvest in een monumentaal pand en met een houten interieur en ademt gemoedelijkheid en rust uit. St. John is in heel Middelburg bekend om zijn goede yoghurtijs en milkshakes. Als het mooi weer is zit iedereen er buiten ijs te eten. Behalve ijs, koffie en thee verkopen ze ook tosti’s, broodjes, croissants, kaas, wijn en bier. In de zomermaanden is er af en toe ook live muziek op het plein.

rommelmarkt

De rommelmarkt dateert al van tientallen jaren geleden (ik heb er zelf als kind gestaan). Toen was het een drukke rommelmarkt. Je moest als deelnemer al vroeg in de ochtend aanwezig zijn om een goed plekje uit te zoeken voor je kleedje. Thans is er iedere donderdag van 30 Juni tot eind september een kunst-, antiek en ambachtenmarkt op de Vismarkt. Er staan dan een aantal kraampjes opgesteld. Iedere eerste zaterdag van de maand is er een rommelmarkt op de Vismarkt. Iedereen kan er met een kleedje gaan zitten en spullen verkopen. In de winter is er vermoedelijk geen rommelmarkt.

monumenten & kunst
Op de Vismarkt staat een metalen standbeeld van een meisje dat zich naar voren buigt. De huizen op nummer 1, 3, 7 en 2, 6, 8 zijn rijksmonumenten (ouder dan 50 jaar). Galerie T heeft een expositieruimte met hedendaagse kunst op Vismarkt 13-19. Via een beeldentuin is deze verbonden met een expositieruimte op de Turfkaai. Via een nauw steegje bij de galerie kan men naar de Herenstraat lopen. In deze straat bevindt zich de synagoge van Middelburg. Vanaf de Vismarkt/Herenstraat naar het treinstation aan het kanaal is zo’n 500 meter.
Stedentrip Middelburg & Zeeland

Appartementen Middelburg
Bed & Breakfast Middelburg
Luxe hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen

Geef een reactie