Kunst

Zeeuws Museum

wandtapijt uit het Zeeuws Museum
Het Zeeuws Museum heeft een collectie van zes grote Zeeuwse wandtapijten. Deze vormen de topstukken van het museum. Op de tapijten staat de strijd afgebeeld die de Zeeuwen tegen de Spanjaarden uitvochten tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Het Zeeuws Museum is te vinden in de abdij van Middelburg.

Vleeshal

kunst in de Vleeshal Middelburg

De Vleeshal is een expositieruimte voor experimentele kunst in Middelburg. De hal is gevestigd op de begane grond in het Gotische stadhuis op de Markt wat tentoonstellingen een extra dimensie geeft. Een andere expositieruimte ‘De Kabinetten van de Vleeshal’ is gevestigd net achter de Markt in de Zusterstraat 7. De Stichting Beeldende Kunst Middelburg (SBKM) organiseert alle exposities en tentoonstellingen in de Vleeshal. De openingstijden zijn van dinsdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur. Entree is soms gratis. Voor sommige exposities moet betaald worden.

Kunstroute

galerie Middelburg

De Kunst & Cultuurroute Middelburg gaat langs 37 galeries, ateliers, musea, antiquairs en winkels. Elke eerste zondag van de maand zijn de deelnemende galeries en winkels open van 13.00 – 17.00. Het is dan tegelijkertijd koopzondag in Middelburg. Deelnemers aan de kunstroute zijn te herkennen aan de blauwe vlag met een witte ‘K’ erin.

galeries
– Galerie T: hedendaagse art en beeldentuin
– Galerie De Vier Gemeten: Zeeuwse kunst
– Gallery Maritime: maritiem
– ‘t Haentje te Paart: galerie met hedendaagse kunst
– Pakhuis 22: exposities, workshops, atelier
– Galerie de Cleene Houttuyn: beeldende kunst
– Galerie de Norenburgh:
– Galerie Rue du Nord: schilderijen
– Drukkery: boekenwinkel met exposities

Graanbeurs

graanbeurs
De Graanbeurs staat midden op het Damplein van Middelburg. Het oorspronklijke gebouw stond op een andere plek op de Dam. In 1969 werd het gebouw gesloopt omdat men de binnenstad van Middelburg wilde saneren. Tegenwoordig heet de Graanbeurs ‘Podio del Mondo per l’Arte’ en is het een podium voor conceptuele kunst. Beeldhouwer Marinus Boezem heeft Podio del Mondo gestart. Inmiddels leggen er diverse stenen met inscripties onder de Graanbeurs van o.a Pieter Engels, Herman de Vries, Willem Breuker, Lawrence Weiner en Terry Fox.