Kunst

Zeeuws Museum

wandtapijt uit het Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum in Middelburg heeft een collectie van zes grote Zeeuwse wandtapijten. Deze vormen de topstukken van het museum. Op de tapijten staat de strijd afgebeeld die de Zeeuwen tegen de Spanjaarden uitvochten tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Het Zeeuws Museum is te vinden in de abdij van Middelburg.

Vleeshal

moderne kunst in de Vleeshal Middelburg
De Vleeshal is een expositieruimte voor experimentele kunst in Middelburg. De hal is gevestigd op de begane grond in het Gotische stadhuis op de Markt wat tentoonstellingen een extra dimensie geeft. Een andere expositieruimte ‘De Kabinetten van de Vleeshal’ is gevestigd net achter de Markt in de Zusterstraat 7. De Stichting Beeldende Kunst Middelburg (SBKM) organiseert alle exposities en tentoonstellingen in de Vleeshal. De openingstijden zijn van dinsdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur. De entree was voorheen meestal gratis maar is tegenwoordig betaald. Het kost gemiddeld 3,5 euro waardoor de zaal weinig bezoekers trekt.

Kunstroute Middelburg

galerie Middelburg
De Kunst & Cultuurroute Middelburg gaat langs 37 galeries, ateliers, musea, antiquairs en winkels. Elke eerste zondag van de maand zijn de deelnemende galeries en winkels open van 13.00 – 17.00. Het is dan tegelijkertijd koopzondag in Middelburg. Deelnemers aan de kunstroute zijn te herkennen aan de blauwe vlag met een witte ‘K’ erin.

Galerie Middelburg
– Galerie T: hedendaagse art en beeldentuin
– Galerie De Vier Gemeten: Zeeuwse kunst
– Gallery Maritime: maritiem
– ’t Haentje te Paart: galerie met hedendaagse kunst
– Pakhuis 22: exposities, workshops, atelier
– Galerie de Cleene Houttuyn: beeldende kunst
– Galerie de Norenburgh:
– Galerie Rue du Nord: schilderijen
– Drukkery: boekenwinkel met exposities

Graanbeurs

De Graanbeurs (Podio del Mondo per l’Arte) is het een podium voor conceptuele kunst. Beeldhouwer Marinus Boezem heeft Podio del Mondo gestart. Inmiddels leggen er diverse stenen met inscripties onder de Graanbeurs van o.a Pieter Engels, Herman de Vries, Willem Breuker, Lawrence Weiner en Terry Fox.

Zeeland kunst en cultuur

Stadhuis Middelburg
Hedendaagse kunst in de Vleeshal Middelburg
Zeeuws Archief
Zeeuwse bibliotheek
Facade Middelburg 2017