Kuiperspoort Middelburg

By | 1 december 2015

de Kuiperspoort in Middelburg, Zeeland

Kuiperspoort & Schuddebeursstraat

De Kuiperspoort in Middelburg is een nauw straatje met historische panden en kasseien. In de 17e eeuw was hier het Kuipersgilde gevestigd die tonnen en kuipen maakte. De Kuiperspoort is 150 meter van het Damplein en een geliefde plek om foto’s te nemen. De oude pakhuizen zijn gerestaureerd tot woonhuizen.

Kuiperspoort middelburg

Middelburg, het poortgebouw in de Kuiperspoort
Het poortgebouw (voorzijde)


De Poortgebouw (achterzijde)

Kunst Educatie Walcheren

Stichting Kunsteducatie Walcheren is gevestigd in verschillende gebouwen in de Kuiperspoort. De stichting organiseert tal van cursussen (beeldend, literair, muzikaal) en workshops in Vlissingen en Middelburg. Ook biedt ze cursisten de mogelijkheid om een atelier te gebruiken en hun werk te exposeren in de gebouwen van Kunsteducatie Walcheren.

de opvallende deur van de poort

Als men De Kuiperspoort doorloopt komt men uit op de Rouaansekaai, dichtbij de jachthaven van Middelburg. De deur in de poort op de Rouaansekaai is de andere ingang naar de Kuiperspoort. Overdag staat de poortdeur doorgaans open. Waarschijnlijk zullen omwonenden de poort dicht doen als het avond wordt.

Via een zij-paadje in de Kuiperspoort kan men naar de parallel lopende Schuddebeursstraat (10 meter verderop). Dit steegje is het smalste straatje van Middelburg, net als een smalle brandgang, maar het heeft wel een eigen naambord met straatnaam erop (Schuddebeursstraat). Een ander leuk steegje is de Isabellagang die ongeveer 300 meter verderop ligt aan de overkant van het parkeerterrein op het Damplein.

Citytrip Middelburg

Van der Valk Hotel (1134 reviews, 8.9)
Hotel aan de Dam(962 reviews, 8.6)
Boutique Hotel The Roosevelt (1037 reviews, 8.9)
Strandhotels Zeeland

Geef een reactie