Jachthaven Middelburg

By | 6 december 2015

[one_half]jachthaven middelburg[/one_half]
[one_half_last]

Jachthaven Middelburg

Watersportvereniging Arne is een van de grootste watersportverenigingen van Nederland met bijna 1300 leden. Het havenkantoor in Middelburg is aan de Rouaansekaai 138. De vereniging verhuurt ligplaatsen in de jachthaven van Middelburg en in Veere. [/one_half_last]

[one_half]Dokhaven
dokhaven in de jachthaven Middelburg[/one_half]
[one_half_last]watersportvereniging
Watersportvereniging de Arne beheert 270 ligplaatsen in het centrum van Middelburg en 360 plaatsen in de jachthaven van Veere.

– Dokhaven (Balkengat)
– Fittinghaven
– Punt/Rotterdamsekaai
– Prins Hendrikdok (Dam/Rotterdamsekaai)[/one_half_last]

[one_half]Prins Hendrikdok
prins hendrikdok [/one_half]
[one_half_last]Vanuit de jachthaven kan men via het Kanaal door Walcheren naar de Westerschelde varen of naar Veere & het Veerse Meer. Op de foto hiernaast is het Prins Hendrikdok te zien in de binnenstad van Middelburg.
[/one_half_last]
watersportwinkel

Bij de ingang van de jachthavens aan de Maisbaai is de drijvende watersportwinkel van Boone. De winkel biedt een ruim assortiment aan watersport artikelen van zeil- en casualkleding, kaarten, veiligheidsmiddelen tot aan rubberboten en dieselmotoren.

Roeivereniging Honte

Aan de Havendijk (tegenover de watersportwinkel) is gevestigd roeisportvereniging Honte. De roeivereniging heeft 200 leden. Mensen die interesse hebben om lid te worden kunnen eerst een maand gratis proef roeien. Leden die buiten Zeeland (gaan) wonen en slechts een keer per jaar komen roeien kunnen lid worden/blijven met het Buitenlidmaatschap. Je betaalt dan aanzienlijk minder dan bij een gewoon lidmaatschap.

Hengelsport & vissen

De Hengelsportvereniging Middelburg organiseert regelmatig viswedstrijden in zoet en zout water. De hengelsportvereniging beheert diverse wateren op Walcheren. In Middelburg mogen leden (bijna) in alle wateren vissen inclusief de Fittinghaven en Dokhaven.

Compagnieplein & woonzorgcentrum

Op het Compagnieplein zijn 27 appartementen gebouwd in de sociale huurbouw. De huizen hebben uitzicht op de jachthaven. Ook wonen er ouderen met een psychogeriatrische aandoening. Deze mensen zijn in een van de drie woon-zorggroepen ondergebracht. Het Woonzorgcentrum aan het Compagnieplein is een samenwerking van woningcorporatie Woongoed en SVRZ dat zorg verleent aan ouderen met lichamelijke of geestelijke klachten.
Stedentrip Middelburg

Middelburg hotelsWinkels MiddelburgKunst in MiddelburgKerken MiddelburgParkeren MiddelburgGeef een reactie