Busstation Middelburg

Busstation Middelburg maart 2022

busstation Middelburg

Het busstation ligt naast het treinstation van Middelburg. De vervoersmaatschappij heet Connexxion. Op Walcheren zijn geen treinen die naar de dorpen aan de kust gaan (Domburg, Zoutelande, Oostkapelle). De dorpen zijn goed bereikbaar met de openbare bus die overdags gemiddeld twee keer per uur vertrekt. Van Middelburg naar Domburg, Oostkapelle of Zoutelande is ongeveer 30 minuten rijden: ticketprijs is bijna €4 voor een enkeltje. Betaal je niet met de Ov-kaart houdt dan rekening met een hogere ticketprijs. Op het busstation zijn overkapte zitbanken. Er is geen binnenruimte. Reizigers kunnen bij slecht weer meestal in de stationsrestauratie terecht in het stationsgebouw.

bus naar Oost-Souburg

Connexxion heeft het aantal buslijnen sinds begin 2015 wel versoberd. Bijvoorbeeld op lijn 57 Middelburg – Vlissingen reden twee bussen per uur van het busstation door Oost-Souburg. Nu is dit nog maar een bus per uur. Buslijn 58 stopt bij de halte in West-Souburg en rijdt dan via Papegaaienburg, Bossenburg naar het Scheldeplein en vervolgens naar het treinstation van Vlissingen.

bussen staan te wachten op station

Busstation naast treinstation

Ligging van beide stations is voor het Kanaal door Walcheren. Om het centrum te bereiken dient men de stationsbrug over te steken. Het is 10-15 minuten lopen naar de Markt of het abdijcomplex. Het stadskantoor (gemeentehuis) van Middelburg ligt aan het kanaal een paar minuten lopen van het busstation. Er is tevens een treintaxi/taxistandplaats.

Busstation centrum Middelburg

Het centrum van Middelburg heeft geen busstation. Er zijn wel twee bushaltes dichtbij het centrum. Lijn 56 (Middelburg – Koudekerke – Vlissingen) vertrekt vanaf het busstation bij de trein. De eerste halte is Nieuwe Haven. Deze halte ligt dichtbij winkelstraat de Lange Delft. De volgende halte is Koestraat waar studentenhuisvesting is, campus van HZ Middelburg en een AH supermarkt. Vanaf het busstation naar Nieuwe Haven is ongeveer 500 meter en naar de Koestraat is 900 meter.

buslijnen:
– lijn 10: Terneuzen busstation (via Kloosterzande)
– lijn 10: Hulst (via Kloosterzande)
– lijn 50: Gent Zuid
– lijn 52: Domburg, Oostkapelle
– lijn 53: Zoutelande, Domburg
– lijn 56: Vlissingen NS treinstation
– lijn 57: Vlissingen Scheldeplein
– lijn 58: Vlissingen Scheldeplein, Vlissingen Veerhaven
– lijn 65: Middelburg ROC/Podium (GGD corona vaccinaties)
– lijn 133: Renesse, Zierikzee, Oude Tonge

Stedentrip Middelburg

Terrasjes Middelburg
Appartementen Middelburg
Designhotels Middelburg
Drie treinen per uur naar Middelburg