Treinstation Middelburg

treinstation Middelburg

Treinstation Middelburg

Het treinstation van Middelburg staat langs het Kanaal door Walcheren. Bezoekers van het Middelburgse treinstation zijn echter in een mum van tijd in het centrum van de stad. Het stationsgebouw staat voor een groot deel leeg. In de hal staat een kaartautomaat en er is een bewaakte fietsenstalling-fietsverhuur. Buiten is een tweede kaartautomaat. Naast het treinstation ligt het busstation en een parkeerplaats.


Het station Middelburg is een rijksmonument. Het werd gebouwd in 1872. Het gebouw en de overkapping aan het stationsgebouw zijn grotendeels nog in originele staat. Er zijn geen poortjes bij de in- en uitgang.

treinstation en stationsbrug
Via de oude draaibrug tegenover het station komt men op de Loskade waar verschillende hotels zijn gevestigd en de rondvaartboot naar Veere zijn aanlegplaats heeft. Het is 5-10 minuten lopen van de trein naar de winkelstraten en de historische abdij. Naar de Markt is ongeveer 15 minuten.

Vlissingen – Middelburg – Amsterdam

Drie keer per uur vertrekt er een trein van Vlissingen via Roosendaal naar Amsterdam. De sprinter en de gewone intercity rijden als stoptrein in de de provincie Zeeland langs Oost-Souburg, Middelburg, Arnemuiden, Goes, Kapelle-Biezelinge, Kruiningen-Yerseke, Krabbendijke, Rilland-Bath, Bergen op Zoom naar Roosendaal. Er is ook een ‘snelle intercity’ die in Zeeland alleen Vlissingen, Middelburg en Goes aandoet. Hierna gaat de trein verder als intercity naar Dordrecht, Rotterdam, Den Haag HS, Leiden, Amsterdam en Lelystad. Er zijn geen treinen naar de dorpen aan de Zeeuwse kust. Domburg, Zoutelande, Veere, Oostkapelle zijn te bereiken met de bus naast het treinstation.

Van Middelburg naar Vlissingen

De trein gaat drie keer per uur naar Vlissingen. De stoptrein en gewone intercity stoppen tussendoor op het treinstation Vlissingen Oost-Souburg. Dit is een halte tussen Vlissingen en Middelburg waar relatief veel reizigers in- en uitstappen. Het treinstation van Vlissingen staat 3 kilometer buiten het centrum van de stad naast de veerboot naar Breskens. Lopend via de zeedijk aan de Westerschelde is het ongeveer 30 minuten lopen naar het centrum. Dit is een mooie wandeling als het weer goed is. De bus naar het centrum van Vlissingen rijdt overdag twee keer per uur.

Stedentrip Middelburg & Zeeland

Appartementen Middelburg
Bed & Breakfast Middelburg
Luxe hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen
Zoutelande hotels