Treinstation Middelburg

By | 2 december 2015

treinstation Middelburg
Het treinstation van Middelburg staat aan de overkant van het Kanaal van Walcheren. Bezoekers van het Middelburgse treinstation zijn echter in een mum van tijd in het centrum van de stad. Op het station is een restauratie en een bewaakte fietsenstalling-fietsverhuur. Naast het treinstation ligt het busstation en een parkeerplaats.

treinstation en stationsbrug
Via de oude draaibrug tegenover het station komt men op de Loskade waar verschillende hotels zijn gevestigd en de rondvaartboot naar Veere zijn aanlegplaats heeft. Om de hoek van de Loskade (150 meter) is de Zeeuwse Bibliotheek. Het is 10-15 minuten lopen van de trein naar de historische abdij, winkelstraten en de Markt.

station Middelburg

treinstation overkapping perron

Treinstation Middelburg

Het station Middelburg is een rijksmonument. Het werd gebouwd in 1872. Het gebouw en de overkapping aan het stationsgebouw zijn grotendeels nog in originele staat. Het station was het belangrijkste treinstation van de spoorwegen en werd daarom het meest verfraaid.

Vlissingen – Middelburg – Amsterdam
Twee keer per uur vertrekt er een directe trein van Vlissingen via Roosendaal naar Amsterdam. De trein rijdt als stoptrein in de de provincie Zeeland langs Arnemuiden, Goes, Kapelle-Biezelinge, Kruiningen-Yerseke, Krabbendijke, Rilland-Bath tot aan Bergen op Zoom. Na Bergen op Zoom is het een intercity trein die stopt in Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam, Den Haag HS, Leiden, Amsterdam en Lelystad. Er zijn geen treinen naar de dorpen aan de Zeeuwse kust. Domburg, Zoutelande, Veere, Oost-Kapelle zijn te bereiken met de bus naast het treinstation.

Van Middelburg naar Vlissingen
De trein gaat twee keer per uur naar Vlissingen. Onderweg stopt de trein op het treinstation van Vlissingen Oost-Souburg. Dit is een halte tussen Vlissingen en Middelburg in waar relatief veel passagiers in- en uitstappen. De trein vertrekt in Middelburg om .16 en .46. Het treinstation van Vlissingen staat een paar kilometer buiten het centrum van de stad naast de veerboor naar Breskens. Lopend via de zeedijk aan de Westerschelde is het ongeveer 30 minuten lopen naar het centrum. Dit is een mooie wandeling als het weer goed is. De bus naar het centrum van Vlissingen rijdt overdag twee keer per uur.
Stedentrip Middelburg & Zeeland

Appartementen Middelburg
Bed & Breakfast Middelburg
Luxe hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen
Zoutelande hotels

Geef een antwoord