Treinstation Vlissingen

By | 3 januari 2016

treinstation vlissingen met ferry terminal
Het treinstation van Vlissingen is niet in de binnenstad maar enkele kilometers erbuiten. De loketten zijn niet meer bemand. Trein kaartjes moeten uit de automaat gekocht worden. In het stationsgebouw is een kleine winkel die overdag snacks, drinken en tijdschriften verkoopt. In het stationsgebouw is ook een Indonesisch restaurant met buitenterras. Rechts naast het treinstation is de ferry terminal met de veerboot naar Breskens. In het veerstation is een ruim cafetaria met buitenterras. Op het treinstation worden tevens fietsen verhuurd.

stationsplein vlissingen busstation
Op het stationsplein vertrekt gemiddeld 2 x per uur een bus naar Vlissingen centrum en Middelburg treinstation. Lijn 56 vertrekt van het treinstation Vlissingen via Koudekerke naar Middelburg station. Lijn 57 rijdt via Oost-Souburg naar Middelburg. Lijn 58 gaat via Bossenburgh en West-Souburg naar Middelburg. Naar Hogeschool Zeeland is ruim 1 km lopen. Lijn 56 en lijn 58 rijden naar het centrum van Vlissingen (halte Betje Wolfplein, 6 minuten). Kijk op de website van Connexxion voor de actuele reistijden.

Met de bus naar het strand
Vlissingen heeft twee grote stranden: het badstrand aan Boulevard Evertsen en het (iets verder gelegen) Nollestrand. Als je met de bus naar het strand wilt en niet wilt lopen naar het badstrand (1 uur lopen) dan kan je buslijn 56 of buslijn 58 nemen en uitstappen op halte ‘Badhuisstraat’. Deze halte is het dichtst bij de Leeuwentrap die tegenover het badstrand ligt.

Trein naar Middelburg/Amsterdam
Er rijden sinds 12 december 2021 drie treinen per uur door Zeeland. Twee treinen stoppen op alle treinstations in Zeeland. De nieuwe intercitytrein naar Amsterdam stopt slechts in Vlissingen, Middelburg en Goes. De treinreis van Vlissingen naar Middelburg duurt 9 minuten met een stop tussendoor in Oost-Souburg.

wandelen vanaf treinstation naar centrum
Wandelen naar centrum Vlissingen
Het snelst is met de bus die gemiddeld twee keer per uur rijdt en er zes minuten over doet om in het centrum te komen (Scheldeplein). Bij goed weer kan een wandeling een alternatief zijn. Als men van het trein station naar de sluizen loopt en deze oversteekt (Piet Hein Kade) is de kortste weg naar de binnenstad rechtsaf door de stad (2 km). Iets langer naar de binnenstad (maar wel een mooiere wandeling) is de weg op de zeedijk langs de Westerschelde. Men komt dan uit bij attractiepark het Arsenaal en het Bellamypark.

ferry veerboot Breskens - Vlissingen
Veerboot & stationsplein
Het treinstation ligt naast de veerboot die naar Breskens in Zeeuws-Vlaanderen vertrekt. De veerboot vertrekt gemiddeld 2 x per uur overdags. De eerste veerboot is om 5.45 en de laatste boot is rond 21.55. Tegenover het station liggen de sluizen waar boten in – en uit varen tussen de Westerschelde en het Kanaal door Walcheren.
Trein Zeeland

Trein eerste klas
Schiphol taxi Zeeland

Geef een antwoord