Treinstation Vlissingen

treinstation Vlissingen
Het treinstation van Vlissingen ligt niet in de binnenstad maar een paar kilometer erbuiten. De ferry terminal met de veerboot naar Breskens ligt naast het treinstation. In het veerstation is een cafetaria gevestigd met buitenterras.

treinstation Vlissingen - hal en perron
De loketten van treinstation Vlissingen zijn niet bemand. Kaartjes koopt men online of uit de automaat. In het stationsgebouw is een kleine winkel die overdag snacks, drinken en tijdschriften verkoopt. In het stationsgebouw is ook een Moluks restaurant met buitenterras. Op het station worden tevens fietsen verhuurd.

stationsplein vlissingen bus naar centrum
Op het stationsplein vertrekt gemiddeld 2 x per uur een bus naar Vlissingen centrum en Middelburg treinstation. Lijn 56 vertrekt van het treinstation Vlissingen via Koudekerke naar Middelburg station. Lijn 57 rijdt via Oost-Souburg naar Middelburg. Lijn 58 gaat via Bossenburgh en West-Souburg naar Middelburg. Naar Hogeschool Zeeland is ruim 1 km lopen. Lijn 56 en lijn 58 rijden naar het centrum van Vlissingen (halte Scheldeplein, 6 minuten). Kijk op de website van Connexxion voor de actuele reistijden.

Met de bus naar het strand

Vlissingen heeft twee grote stranden: het Badstrand aan Boulevard Evertsen en het (iets verder gelegen) Nollestrand. De bus op het stationsplein richting Vlissingen stopt op het Scheldeplein. Vanaf daar is het 5-7 minuten lopen naar Boulevard Bankert en ongeveer 15 minuten naar het Badstrand. Wil je naar het strand van Dishoek dan is het lastig. Van Middelburg treinstation naar Koudekerke is slechts 9 minuten rijden met de bus maar de wandeling vanaf daar naar Dishoek is 25 minuten. Van Middelburg naar Zoutelande, Westkapelle of Domburg is geen probleem: de bus stopt in het centrum van deze plaatsen.

taxi zuil op stationsplein Vlissingen
De taxi zuil van de NS Zonetaxi staat voor het stationsgebouw. Een taxirit tot 2km kost 8,60, tot 4km is 11,85 en tot 6km is 15,10 euro. Een ritje naar Vlissingen centrum (Scheldeplein) zal 11,85 euro kosten. Als men meer dan 6km wilt reizen dan kost dit 3 euro extra per 2 kilometer. Boeken kan via de NS app en men dient vooraf te betalen met IDEAL.

Trein naar Middelburg/Amsterdam

Er rijden sinds 12 december 2021 drie treinen per uur door Zeeland. Twee treinen stoppen op alle treinstations in Zeeland. De nieuwe intercitytrein naar Amsterdam stopt slechts in Vlissingen, Middelburg en Goes. De treinreis van Vlissingen naar Middelburg duurt 9 minuten met een stop tussendoor in Oost-Souburg.

wandelen vanaf treinstation naar centrum
Wandelen naar centrum Vlissingen
Het snelst is met de bus die gemiddeld twee keer per uur rijdt en er zes minuten over doet om in het centrum te komen (Scheldeplein). Bij goed weer kan een wandeling een alternatief zijn. Als men van het trein station naar de sluizen loopt en deze oversteekt (Piet Hein Kade) is de kortste weg naar de binnenstad rechtsaf door de stad (2km). Iets langer naar de binnenstad – maar wel een mooiere wandeling – is de weg op de zeedijk langs de Westerschelde. Men komt dan uit bij de Oranjemolen en het Bellamypark.

Veerboot & stationsplein

Het treinstation ligt naast de veerboot naar Breskens. De veerboot vertrekt gemiddeld 2 x per uur overdags. De eerste veerboot is om 5.45 uur en de laatste boot is rond 21.55. Tegenover het station liggen de sluizen waar boten in en uit varen tussen de Westerschelde en het Kanaal door Walcheren.

Vlissingen stedentrip

Bijzonder overnachten Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Trein eerste klas