Vlissingen Souburg treinstation

Vlissingen Souburg treinstation

treinstation Vlissingen Souburg

Station Vlissingen Souburg is het station voor het treinstation van Vlissingen. Eens een zelfstandig gemeente maar nu is Oost-Souburg een grote wijk van Vlissingen. Station Vlissingen Souburg is geopend in 1986 en heeft twee perrons die schuin tegenover elkaar liggen. Er is een kaartautomaat, drie open wachtruimtes en twee onbewaakte fietsenstallingen. Het station trekt veel passagiers uit Oost-Souburg (10.000 inwoners) maar ook komen er treinreizigers uit andere wijken zoals West-Souburg en Westerzicht.

Locatie

Het station ligt naast het Kanaal door Walcheren precies tussen Middelburg en Vlissingen in. Met de intercity/stoptrein) is het 4 minuten reizen naar Vlissingen en 4 minuten naar Middelburg. Reizigers naar o.a West-Souburg, Westerzicht en Bossenburgh stappen meestal op in Oost-Souburg.

Intercity

De gewone intercity van Vlissingen richting Amsterdam stopt in Zeeland op alle stations langs de route. Er is sinds eind 2021 ook een ‘snelle intercity’ en die doet in Zeeland alleen Vlissingen, Middelburg en Goes aan. Deze snelle intercity stopt niet in Oost-Souburg.

Stoptrein

De sprinter vertrekt in Vlissingen en rijdt langs Oost-Souburg, Middelburg, Arnemuiden, Goes, Kapelle-Biezelinge, Kruiningen-Yerseke, Krabbendijke, Rilland-Bath naar Bergen op Zoom en Roosendaal. Reizigers die verder reizen moeten overstappen in Roosendaal.

Trein Vlissingen Souburg – Schiphol

De trein rijdt nog wel van Vlissingen naar Amsterdam maar doet niet meer Schiphol aan. De trein rijdt nu via Haarlem. Reizigers naar Schiphol kunnen het overstappen in Leiden of in Rotterdam Centraal en daar de Intercity Direct nemen. Deze snelle trein rijdt in 20 minuten van Rotterdam Centraal naar Schiphol. De toeslag bovenop het gewone treinticket is 2.40 euro voor een enkeltje. Die toeslag kan men betalen op het perron zelf door de OV-kaart voor het paaltje te houden. Als men overstapt in Leiden en de gewone intercity neemt naar Schiphol dan betaalt men geen toeslag.

Trein Zeeland

Trein eerste klas
Treinstation Middelburg
Busstation Middelburg