Oost-Souburg Vlissingen treinstation

By | 26 december 2015

treinstation oost-souburg vlissingen

treinstation Oost-Souburg Vlissingen

Station Vlissingen Souburg is het station voor het treinstation van Vlissingen. Eens een zelfstandig gemeente maar nu is Oost-Souburg een grote wijk van Vlissingen. Station Vlissingen Souburg is geopend in 1986 en heeft twee perrons die schuin tegenover elkaar liggen. Er is een kaartautomaat, drie open wachtruimtes en twee onbewaakte fietsenstallingen. Het station trekt veel passagiers uit Oost-Souburg (11.000 inwoners) maar ook komen er treinreizigers uit andere wijken zoals West-Souburg en Westerzicht.

locatie
Het station ligt naast het Kanaal van Walcheren precies tussen Middelburg en Vlissingen in. Met de intercity/stoptrein) is het 4 minuten reizen naar Vlissingen en 4 minuten naar Middelburg. Reizigers naar o.a West-Souburg, Westerzicht en Bossenburgh dienen de Souburgse brug over te steken.

intercity
De intercity van Vlissingen richting Amsterdam is vervallen. In de provincie Zeeland rijdt er thans twee keer per uur een stoptrein die ook op de kleinere treinstations stopt. (twee keer per uur naar Amsterdam en twee keer per uur naar Vlissingen) .

stoptrein
De trein vertrekt in Vlissingen en rijdt langs Oost-Souburg, Middelburg, Arnemuiden, Goes, Kapelle-Biezelinge, Kruiningen-Yerseke, Krabbendijke, Rilland-Bath naar Bergen op Zoom en Roosendaal. Reizigers richting Amsterdam kunnen blijven zitten. Reizigers richting Breda, Tilburg en Eindhoven moeten overstappen in Roosendaal.

trein Vlissingen – Schiphol
De trein rijdt nog wel van Vlissingen naar Amsterdam maar doet niet meer Schiphol aan. De trein rijdt nu via Haarlem. Reizigers naar Schiphol kunnen het best overstappen in Rotterdam Centraal en daar de Intercity Direct nemen. Deze snelle trein rijdt in 20 minuten van Rotterdam Centraal naar Schiphol. De toeslag bovenop het gewone treinticket is 2.40 euro voor een enkeltje. Die toeslag van 2.40 euro kan men betalen op het perron zelf door de OV-kaart voor het paaltje te houden. Het is ook mogelijk om een gewone intercity te nemen naar Schiphol dan betaalt men geen toeslag.
bus
Buslijn 61 vertrekt ieder uur tussen 6.15 en 19.15 vanaf Vlissingen Souburg Station via Ritthem en Vlissingen-Oost(havengebied) naar Middelburg. De route op een willekeurige tijdstip:
– Oost-Souburg Station: 9.15
– Ritthem Dorpsstraat: 9.25
– Vlissingen Oost, Scheldepoort: 9.29
– Vlissingen Oost, Engelandweg: 9.31
– Nieuw en St. Joostland: 9.35
– Middelburg Station: 9.42Geef een antwoord