Albionkade geopend

By | 11 april 2022

Albionkade Vlissingen geopend
Afgelopen zondag werd de Albionkade feestelijk geopend in Vlissingen. Het was best druk met een paar honderd bezoekers. Er waren een muziekkorps, spelers met Schotse doedelzakken en een muziekgroep met tamtams. De wethouder van Vlissingen hield een praatje waarna de officiƫle opening van de kade volgde. Hierna zette de band met fanfaremuziek zich in beweging en liep de stoet over de kade naar de Dokhaven die ook geheel opgeknapt is. Het nieuwe plein voor de Timmerfabriek heet Timmerplein.

Albion hotel informatiebord
De Albionkade ligt voor de Timmerfabriek en was het laatste deel van de opgeknapte kades. In het verre verleden stond in de buurt het Albionhotel, vandaar de nieuwe naam. Albion komt uit het Grieks en betekent Witland doelend op de krijtrotsen van Engeland. In het Albionhotel logeerden vroeger veel Engelsen die in Vlissingen werkten. Er waren enkele nazaten van de eigenaar van het Albionhotel aanwezig en zij openden de kade door een doek weg te trekken van een naambord en een informatiebord. De nieuwe Zeelandtoren (100 meter hoog) wordt later ook aan de Albionkade gebouwd.

fanfareband Dokhaven Vlissingen 2022
De fanfareband op weg naar de Dokhaven die ook geheel opgeknapt is. In het (voormalig droogdok) Dok van Perry ligt nu de museumboot Ms. Mercuur. In de Dokhaven is een jachthaven gemaakt waar bewoners hun boot kunnen aanmeren. Er is ook plek voor passanten. Verschillende bouwprojecten rondom het Dok zijn afgerond zoals de Ketelmakerij en Bestevaer.

Machinefabriek Vlissingen 2022 april
De Machinefabriek had voor de gelegenheid ook zijn deuren open gemaakt. Eeen aantal jaren geleden werden in deze grote hal nog regelmatig evenementen georganiseerd (zoals Foodfestival Cuisine Machine) maar tegenwoordig worden die gehouden in de wat verder gelegen Lasloods (bij Hogeschool Zeeland). Museum Panorama Walcheren zit nog wel in de Machinefabriek maar zal straks moeten verhuizen. De gemeente Vlissingen zit in dubio wat er met de Machinefabriek moet gaan gebeuren. Bijna alle partijen willen het gebouw behouden maar de invulling is lastig. In de voormalig loods Zware Plaatwerkerij zit nu woonzorgcentrum Scheldehof en de Timmerfabriek werd uiteindelijk verbouwd tot een 4-sterren hotel.

Scheldekraan met vlaggen in 2022
De opgeknapte Scheldekraan staat erg goed in de Dokhaven. Blij dat ze deze kraan toch hebben kunnen behouden. Er is trouwens een tweede kraan die ook opgeknapt is door een groep vrijwilligers en dat is stoomkraan 38. Deze kraan is een stuk kleiner en zie je makkelijk over het hoofd als je over de Dokhaven loopt. De afstand er naar toe is slechts 100 meter.

Vlissingen stedentrip

Vlissingen hotels en appartementen
Bijzonder overnachten Vlissingen & Zeeland
Hotels Zeeland met familiekamers (enkele hotels in Vlissingen)
Vakantie appartementen Vlissingen