Mercuur Vlissingen

Mercuur Vlissingen - mijnenveger en torpedowerkschip
De Mercuur was vroeger een torpedowerkschip van de Nederlandse marine. Het schip werd gebouwd tussen 1952-1954 in Amerika. De boot deed toen dienst als mijnenveger vandaar de houten romp. Later is de boot naar de Koninklijke Nederlandse Marine gegaan en kreeg het als naam Hr.Ms. Onverschrokken.

Mercuur Vlissingen in Dok van Perry
In 1972 kreeg de boot een nieuwe functie als torpedowerkschip en een nieuwe naam: Mercuur. Van 1993 tot 2015 was het schip te zien in Scheveningen waar het een museumschip werd. In 2017 verhuisde de Mercuur naar de Dokhaven in Vlissingen waar het door vrijwilligers werd opgeknapt. In de Dokhaven werden vroeger grote schepen te water gelaten waaronder fregatten voor de marine. Het Dok van Ferry stamt uit 1705 en is het oudst bewaard gebleven droogdok van Nederland. De Mercuur heeft hier een mooie eindbestemming gevonden.

Veerboot Koningin Emma
Nog geen 100 meter verderop ligt een andere oudgediende van vroeger tijden: voormalig veerboot Koningin Emma. Dit schip is omgebouwd tot hotelboot met 10 luxe kamers.

Mercuur Vlissingen houten romp
De Mercuur wordt beheerd door de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen. Door verbouwingen en corona is de boot gesloten De heropening wordt verwacht in maart/april 2022. Een kaartje kost 6 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar.

Vlissingen stedentrip

Horeca & uitgaan Vlissingen
Bijzonder overnachten Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen