Oude veerboot Koningin Emma


Veerboot Koningin Emma werd in 1933 gebouwd door scheepswerf de Schelde. Het schip voer voor de Tweede Wereldoorlog als veerboot op de Westerschelde. De maximale capaciteit was 500 passagiers en op het achterdek konden auto’s mee. In 1974 verhuisde de boot eerst naar Rotterdam (nachtclub) en later naar Scheveningen (sportvisserij). Een groep vrijwilligers van PSDnet wist uiteindelijk de boot terug te halen met hulp van investeerders. Veerboot Koningin Emma is thans terug op de plek waar ze destijds gebouwd is.

Slapen op een boot in Vlissingen


Veerboot Koningin Emma krijgt in Vlissingen een hotelfunctie met 10 luxe hotelkamers. De hotelboot zal in april 2022 gereed moeten zijn. Kamerfaciliteiten zijn een 2-persoons boxspringbed, badkamer met regendouche en een Nespresso koffiemachine.
Wil je een keer slapen op een boot in de binnenstad van Vlissingen? Bij Booking kunt u kamers boeken op Hotelboot Koningin Emma.

Dichtbij ligt de voormalig Timmerfabriek waar een boetiekhotel in wordt gevestigd. Naast de Timmerfabriek verrijst straks een nieuw gebouw – De Dokwerker – met daarin hotelappartementen. Naar het centrum van Vlissingen is 5 minuten lopen. Het parkeerterrein aan de Koningsweg ligt op 150 meter van het schip.


De gemeente Vlissingen heeft het gebied rondom de Houtkade geweldig opgeknapt. In de Dokhaven is een jachthaven aangelegd en de grote scheepskraan bij de voormalig Machinefabriek is gerestaureerd. Ook de kades zijn gerenoveerd en verstevigd. Het houten museumschip Mercuur is verhuisd van de Houtkade naar het naastgelegen Dok van Perry. Aan de overkant (achter de grote kraan) staat een authentieke stoomkraan die uit 1946 stamt.

Vlissingen stedentrip

Hotels boulevard Vlissingen
Goedkope hotels Vlissingen
Bijzonder overnachten Vlissingen
Vlissingen hotels en appartementen