Cosco Faith

By | 2 januari 2016

fastferry breskens passeert cosco
Tijdens onze overtocht met de veerboot van Vlissingen naar Breskens passeerden we de Cosco Faith. Dit Chinese containerschip werd in 2012 opgeleverd en heeft een lengte van 366 meter. Vermoedelijk kwam het van Antwerpen vandaan. Het is een enorm schip als je er zo dichtbij vaart.

cosco faith containerboot bij vlissingen
De afstand naar het containerschip was misschien 200 meter. Bijna iedereen buiten stond wel foto’s te maken. Zo’n grote boot komt niet elk moment voorbij…De Cosco Faith is 366 meter lang, 48 meter breed en heeft een diepgang van bijna 15 meter.

containerschip cosco faith bij breskens
De ‘China Ocean Shipping Company’ (COSCO) werd in 1961 opgericht en beheert meer dan 800 schepen. Het is het grootste scheepsvaartbedrijf in China en vaart op meer dan 1600 havens wereldwijd. Eigenaar van de containerboot is Seaspancorp. Dit bedrijf verhuurt moderne containerschepen aan scheepsvaartbedrijven als COSCO. Ze hoeven dan geen dure investeringen te doen. COSCO heeft een lease contract afgesloten met Seaspancorp om de COSCO Faith 12 jaar te huren.

Zeeland hotels en appartementen

Ook interesse om grote schepen van dichtbij te zien? Op de boulevard van Vlissingen varen zeeschepen op korte afstand voorbij. Op de hangende terrassen heeft u een prachtig uitzicht op de boten en het strand. De veerboot naar Breskens ligt naast het treinstation van Vlissingen. Met de fiets kunt u zo van Breskens over de duinen van Zeeuws-Vlaanderen fietsen.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust
Design hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen
Zoutelande hotels
Renesse hotels
Cadzand-Bad hotels

Geef een reactie