Cruiseschip Excellence Countess

Cruiseschip Excellence Countess
Cruiseschip Excellence Countess (gravin) ligt afgemeerd aan de Loskade in Middelburg. Dit is een prima ligplaats voor cruiseschepen. Op de Loskade staan monumentale panden, hotels en het is 5-10 minuten lopen naar het centrum van de stad.

Middelburg cruise
Middelburg heeft meer dan 1000 rijksmonumenten en is erg interessant voor toeristen die van cultuur en historie houden. Ook worden er uitstapjes georganiseerd naar de Oosterscheldekering. Riviercruiseschepen doen de stad 150-200 keer per jaar aan alvorens verder te varen naar Veere & Veerse Meer. In juli 2020 kwam cruiseboot Olympia langs en dat was best bijzonder. In het corona tijdperk zijn cruisemaatschappijen hard getroffen. Veel rederijen hebben hun schepen stil gelegd.

cruiseboot excellence countess
Het cruiseschip is 135 meter lang en 11 meter breed. Er kunnen 178 passagiers mee. De thuishaven van het schip is Basel in Zwitserland. Het bedrijf Swiss Excellence River Cruise telt 11 riviercruiseschepen. De Excellence Countess is de nieuwste aanwinst. Het luxe schip zal vooral gaan varen in Nederland en Belgiƫ.

Cruise Zeeland met de Excellence Countess
Wat kost zo’n reisje met deze boot? Een 8-daagse cruise naar Zeeland, Rotterdam, Amsterdam en het IJsselmeer kost vanaf 2050 CHF. Op dag 1 worden de passagiers met de bus vanuit Zwitserland naar Nijmegen gereden. Tijdens deze cruise gaan de passagiers vaak met de fiets erop uit. De boot vaart van Nijmegen naar Veere. Op dag 2 krijgen de passagiers in Veere een fiets om naar Middelburg te fietsen en daarna de veerboot naar Breskens te pakken. Het einddoel is Brugge. Er is dan in totaal 65 km gefietst. De terugreis naar Veere is met de bus. Vervolgens vaart de boot naar Rotterdam. Op dag 3 worden Scheveningen en Gouda bezocht. Daarna gaat de reis verder naar Amsterdam, Texel, Enkhuizen, Lelystad en Kampen. Op dag 8 rijden de passagiers weer terug vanuit Nijmegen naar Zwitserland.

Zeecruise
Cruiseboten die op zee varen doen soms ook Vlissingen aan. Zeecruises binnen halen is een stuk lastiger. De zeeschepen worden dan ontvangen in Vlissingen-Oost of in de buitenhaven.
Cruise Zeeland

Riviercruise Zeeland
Antonio Bellucci cruiseschip (110 meter, in Middelburg)
Cruiseboot Olympia Basel (88 meter, in Veere)
Voormalig veerboot Koningin Emma (4-sterren hotelboot in Vlissingen)