De Piet

By | 18 augustus 2017

De Piet is een natuur- en recreatiegebied dat achter Arnemuiden ligt aan het Veerse Meer. Het gebied bestaat uit een zijtak van het Veerse Meer (genaamd de Piet) en een strook natuur aan het Veerse Meer (genaamd de Grote Piet).

grote piet arnemuiden
De Grote Piet. Auto’s kunnen geparkeerd worden aan de weg door het park. Veel bezoekers nemen stoelen, scherm of tent mee om te zitten in het gras langs het Veerse Meer.

Veerse Meer
Vanaf de graskant heeft men uitzicht op het Veerse Meer waar zeilbootjes langs varen. Je kunt natuurlijk ook een rubberboot meenemen en dan zelf wat peddelen op het water.

wandelen door water Veerse Meer
Je staat niet gelijk in het diepe water van het Veerse Meer. Er is een afgescheiden gedeelte waar doorheen gewaad kunt worden. Een stenen dam van ruwe stenen markeert de grens met het diepe water. Kinderen kunnen in dit gedeelte rondlopen. Het is 20-40 centimeter diep. De bodem is een zandbodem met wat planten.
kanoa de piet arnemuiden
Bij Haven de Piet ligt outdoor centrum Kanoa. Je kunt hier een kano, kajak en waterfiets huren of gaan suppen (peddelen op een surfplank). Een uur in een 1-persoons kajak kost 8 euro. Een uur in een Canadese kano (3 personen) is 15 euro. Het ‘All the way Outdoor’ is een all-inn programma met kano varen, touw parcours, de klim toren en de tokkelbaan over het water.

Japanse kruiskwallen
Sinds juni 2017 wordt het afgeraden om te zwemmen in de Piet vanwege de aanwezigheid van Japanse kruiskwallen. Deze kwallen zijn maar een paar centimeter groot maar kunnen behoorlijk steken. Ze kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met een allergie. Het gedeelte waar deze kwallen zich ophouden loopt ruwweg van de brug bij Haven de Piet tot aan Sluis de Piet. In het gedeelte aan het Veerse Meer (Grote Piet) zijn de kwallen niet te vinden. Toch zijn veel mensen geschrokken en blijven weg. De snackbar bij de Grote Piet is hard getroffen door het wegblijven van het publiek.

Vakantie in Zeeland

Hotels aan zee
Hotels boulevard Vlissingen
Evenementen Zeeland