Paauwenburg Vlissingen

By | 23 januari 2016

Paauwenburg is een wijk in de gemeente Vlissingen. De wijk bestaat uit de buurten: Paauwenburg Oost, Paauwenburg West, Vredehof en Spuikom. Er wonen ongeveer 5700 mensen. De bestemmingsplannen voor de wijk staan op de website van de gemeente Vlissingen.

[one_half]paauwenburg oost vlissingen[/one_half]
[one_half_last]Paauwenburg Oost is de grootste buurt met 3500 inwoners. Blikvangers zijn de Regenboogflats van 9 verdiepingen hoog. De flats tellen 245 appartementen en zijn bedoeld voor mensen van 55+ of met een zorgindicatie. Bij de voorste flat – aan de Hogendorpweg – staat een laadpaal voor elektrische auto’s.[/one_half_last]

[one_half]emte supermarkt-pauwenburg[/one_half]
[one_half_last]Winkelcentrum
In Paauwenburg Oost is een modern winkelcentrum aan de Van Hogendorpweg met een Jumbo supermarkt, postkantoor, Rabo bank, Kruidvat, Mies bloemenwinkel en een bakker. Tegenover het centrum is een Lidl supermarkt en dierenkliniek de Ark. De bus stopt bij het winkelcentrum.
[/one_half_last]

Apotheek
De Boots Apotheek Paauwenburg Vlissingen is gevestigd aan de Dreesstraat 2A. De normale openingstijden zijn op maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 17.30 uur. Er is een inloopspreekuur op maandag tussen 11.00 en 12.00 uur. Boots is onderdeel van Alliance Healthcare Nederland dat op zijn beurt weer onderdeel is van Walgreens Boots Alliance. Walgreens is de grootste Amerikaanse drogisterijketen.

Paauwenburg Chinees restaurant
Chinees-Indisch Restaurant De Lange Muur bevindt zich aan de Alexander Gogelweg 59.

Welzijn & wijkcentrum
Stichting Majoraat heeft haar welzijnscentrum aan de Van Hogendorpweg. Wijkcentrum Open Hof ligt aan de Alexander Gogelweg 59.

[one_half]bungalow's en villa's in de wijk paauwenburg-vlissingen[/one_half]
[one_half_last]Paauwenburg West is een woonbuurt die zich kenmerkt door de vele villa’s, landhuizen en twee-onder-eenkapswoningen. Er staan alleen koopwoningen in de buurt. De straten hebben namen van bekende componisten. Bewoners aan de Bachlaan hebben vrij uitzicht op de duinen. [/one_half_last]

Stedentrip Vlissingen

Goedkope hotels Vlissingen
Strandhotels Zeeland
Hotels boulevard Vlissingen

Geef een reactie