Duinen

By | 16 november 2015

wandelen over duinen bij Dishoek Zeeland

Duinen Walcheren

Wandelen op de duinen tussen Dishoek en Westduin. Op de foto is strandpaviljoen Vloed te zien. Het is mogelijk om te wandelen vanaf Vlissingen naar Dishoek, Zoutelande, Westkapelle en Domburg. Over de duinen gaat een betegeld voetpad en zijn er vaak traptreden. Dit maakt het wel een uitdaging als je een flink stuk wilt wandelen. De terugreis kan eventueel met de openbare bus die meestal een keer per uur vanuit de dorpen vertrekt.

strand van westduin dishoek
De zeegeul loopt langs het strand en hierdoor varen de schepen dichtbij. De duinen in Zoutelande zijn bijna 50 meter hoog. In die duinen is het Bunkermuseum te vinden en de startplaats voor paragliding. Wandelen op het strand en over de duinen is het mooist. Toch kan ik ook het wandelpad van Dishoek naar Zoutelande dat achter de duinen loopt aanbevelen. Dit pad is erg geschikt voor mensen met een hond of wandelaars die rustig willen lopen. De gemeente Vlissingen heeft de regels aangescherpt voor honden op het strand.

wandelen over de duinen van domburg en oostkapelle
Een mooie wandeling is door natuurgebied ‘de Manteling’ tussen Domburg en Oostkapelle. Op de foto hierboven is het duinpad te zien dat over de duinen en door het bos gaat. Het is ongeveer 6 km lopen van Domburg naar Oostkapelle. De heen- of terugreis kan met bus nummer 52. Deze rijdt tussen beide dorpen. Reistijd is 8-10 minuten. De terugreis kan ook een wandeling zijn over het strand.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust
Design hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen
Zoutelande hotels
Renesse hotels
Cadzand-Bad hotels

Geef een reactie