Duinen op Walcheren

By | 16 november 2015

wandelen over duinen bij Dishoek, Zeeland

Wandelen op de duinen tussen Dishoek en Westduin. Op de achtergrond van bovenstaande foto is nog net de hoogbouw te zien op de boulevard van Vlissingen. Het is mogelijk om te wandelen vanaf Vlissingen naar Dishoek, Zoutelande, Westkapelle en Domburg. Over de duinen gaat een betegeld voetpad en zijn er vaak traptreden. Dit maakt het wel een uitdaging als je een flink stuk wilt wandelen. De terugreis kan eventueel met de openbare bus die meestal een keer per uur vanuit de dorpen vertrekt.

duin wandeling Dishoek

Kruispunt op de duinen bij Dishoek. Rechtdoor wandelen gaat richting Zoutelande, linksaf is naar het strand en rechtsaf is naar Dishoek centrum /parkeerplaats.

wandelen domburg oostkapelle in de duinen

Een mooi stuk om over de duinen te wandelen is door natuurgebied ‘de Manteling’ tussen Domburg en Oostkapelle. Op de foto hierboven is het duinpad te zien dat over de duinen en door het bos gaat. Het is ongeveer 6 km lopen van Domburg naar Oostkapelle. De heen- of terugreis kan met bus nummer 52. Deze rijdt tussen beide dorpen. Reistijd is 8-10 minuten. De terugreis kan ook een wandeling zijn over het strand.


Geef een reactie