Paragliding Zoutelande

By | 24 november 2015

paraglider zoutelande zeeland

paragliding Zoutelande

Zoutelande is een goede plaats voor paragliding vanwege zijn hoge duinen (tot 45 meter). Er is een startplaats voor paragliders langs het wandelpad op de duinen (coordinaten 51.493168,3.499725). Het is toegestaan om langs de hellingen van de duinen te vliegen. Landen vindt plaats op het strand tussen paalhoofden 37 en 39.1. In het badseizoen mag er overdag (10.00-19.00) niet aan paragliding gedaan worden.

Paragliding & schermvliegen
Paragliding is het zweven in een zitje onder een een glijscherm van doek. Het scherm is goed te besturen door middel van twee stuurlijnen. De Afdeling Schermvliegen van de KNVvL kent ongeveer 1500 leden. Beginners kunnen de sport leren door vanaf een weiland te starten. Met een lier wordt men een stukje de lucht ingetrokken waarna vrij rondzweven kan worden. Een basis liercursus kost ongeveer €200 en is inclusief 2 cursusdagen, materiaalhuur, boek en 5 hoogtevluchten aan de lier.

Parkeren
Beste plek om te parkeren is aan de Duinweg bij Camping De Meerpaal. Hier is de duinovergang die dichtbij de startplaats is.

paragliding zoutelande

zoutelande paravliegen zeeland
paravliegen zoutelande zeeland