Wandelen Groot-Valkenisse

Klein-Valkenisse wandelpaden en fietspad
Meestal starten we in Klein-Valkenisse (Vroonweg?) waar de gewone weg eindigt bij een fietspad. Hier zijn zowel een mountainbikepad, paardentrail en wandelpad die naar Groot-Valkenisse voeren. De wandeling gaat door een strook bos met veel gefluit van vogels.

drakentanden in Groot-Valkenisse
De drakentanden (Höckerhindernisse​) in Groot-Valkenisse werden in 1943 aangelegd en vormden een onderdeel van de Atlantikwall Walcheren. In de Tweede Wereldoorlog waren honderden bunkers op Walcheren.

wandelen over de duinen Groot-Valkenisse
Nadat we de hoge duintrap beklommen hadden bij Camping Valkenisse zijn we over de duinen gelopen richting de paragliding vliegplaats. Als er voldoende wind is zijn er soms paragliders te vinden. Ze mogen hier langs de duinen vliegen over een gebied van pakweg 1,5 km lang. Iets voorbij deze plek is een houten trap naar het strand die uitkomt bij strandpaviljoen Valkenisse. Op de trap zijn plateaus met banken waar men een mooi uitzicht heeft over het strand.

strandpaviljoen Sies juni 2021
Terug wandelden we over het strand langs het water. Het terras van strandpaviljoen Sies was uitgebreid met grote ligkussens op het strand. Het zag er best leuk uit maar was misschien toch wat warm om er op te liggen. De meeste bezoekers hielden het daarom bij een tafeltje op het terras en een parasol.

Vakantie Zeeland

Wandelen Vlissingen naar Westduin
Wandelen Dishoek naar Zoutelande
Zoutelande hotels en appartementen