Vliegveld Midden Zeeland

vliegveld midden zeeland met vliegtuigen in het gras
Vliegveld Midden-Zeeland is een klein vliegveld dat in de buurt van Arnemuiden ligt. Het is ongeveer 8 kilometer rijden naar Middelburg. De start- en landingsbaan is sinds september 2017 verhard en gemaakt van kunststof vezels. De baan valt nauwelijks op maar is een grote stap voorwaarts t.o.v de grasbaan. Op het vliegveld staan diverse hangars en loodsen. Er zijn zo’n 18 bedrijven gevestigd op het vliegveld waaronder een museum. Bij de toegangspoort is een restaurant met buitenterras.

vliegveld midden zeeland restaurant terras

Activiteiten op Vliegveld Midden Zeeland

:
– Rondvluchten
– Zweefvliegen
– Parachutespringen
– Vlieglessen
– Zaken en Chartervluchten
– Vliegtuigverhuur
– Luchtfotografie
– Luchtreclame
– Museum

Parachutespringen

Mensen die graag eens willen parachutespringen maar geen ervaring hebben kunnen een tandemsprong maken. Een bedrijf op het vliegveld verzorgt parachutespringen. Met de tandemsprong zit de deelnemer vast aan een zeer ervaren instructeur. Je spring dan gezamenlijk uit het vliegtuig op minimaal 3 kilometer hoogte. De vrije val is 200 kilometer per uur.

Zweefvliegen

Er zijn een paar bedrijven op Vliegveld Midden-Zeeland die zich bezig houden met zweefvliegen. Zweefvliegen in Zeeland (Stichting behoud historische vliegtuigen) zet zich in voor het behoud van klassieke zweefvliegtuigen. Bij de Stichting Samenwerkende Zweefvliegers Midden Zeeland (SSZ MZ) kan men een vliegopleiding volgen.
Rondvluchten

Een stuk rustiger dan parachutespringen is een rondvlucht boven Zeeland. Men mag zelf bepalen wat men graag wilt zien. Bijvoorbeeld uw eigen huis of woonplaats. Er kunnen maximaal 3 passagiers in het vliegtuigje. De prijs is afhankelijk hoelang men vliegt. In een rondvlucht van 30 minuten kan men de Deltawerken zien.

Zakenvluchten Zeeland

Vliegbedrijf Zeeland Air voert zakelijke vluchten uit maar is ook beschikbaar voor luchtfotografie en observatievluchten.

Vlieglessen

Op Vliegveld Midden-Zeeland is het mogelijk om vlieglessen te nemen. Dit kan bij de bedrijven die de rondvluchten organiseren. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. Men moet wel wat Engels kunnen spreken. De minimale leeftijd om solo te mogen vliegen is 16 jaar. Een medische keuring is verplicht. Een bril is meestal geen belemmering om vlieglessen te volgen.

vliegveld midden zeeland vliegtuigen
Tags: Vliegveld, Midden-Zeeland, parachutespringen, rondvlucht, zweefvliegen, zakenvluchten, vliegtuigverhuur, paragliding, Zoutelande paragliding