Vliegveld Midden Zeeland

vliegveld midden zeeland met vliegtuigen in het gras
Vliegveld Midden-Zeeland is een klein vliegveld dat in de buurt van Arnemuiden ligt. Het is ongeveer 8 kilometer rijden naar Middelburg. De start- en landingsbaan is sinds september 2017 verhard en gemaakt van kunststof vezels. De baan valt nauwelijks op maar is een grote stap voorwaarts t.o.v de grasbaan. Op het vliegveld staan diverse hangars en loodsen. Er zijn 18 bedrijven gevestigd op het vliegveld waaronder een museum. Bij de toegangspoort is een restaurant met buitenterras.

vliegveld midden zeeland restaurant terras

Activiteiten op Vliegveld Midden Zeeland

:
– Rondvluchten
– Zweefvliegen
– Parachutespringen
– Vlieglessen
– Zaken en Chartervluchten
– Vliegtuigverhuur
– Luchtfotografie
– Luchtreclame
– Museum

Parachutespringen

Mensen die graag eens willen parachutespringen maar geen ervaring hebben kunnen een tandemsprong maken. Een bedrijf op het vliegveld verzorgt parachutespringen. Met de tandemsprong zit de deelnemer vast aan een zeer ervaren instructeur. Je spring dan gezamenlijk uit het vliegtuig op minimaal 3 kilometer hoogte. De vrije val is 200 kilometer per uur. Een tandemsprong kost vanaf 209 euro. Een medische verklaring is niet nodig.

Zweefvliegen

Er zijn een paar bedrijven op Vliegveld Midden-Zeeland die zich bezig houden met zweefvliegen. De Stichting behoud historische vliegtuigen zet zich in voor het behoud van klassieke (zweef)vliegtuigen. Donateurs mogen gratis een vlucht meevliegen. Bij Zeeland Zweefland kan men een proefles van 1,5 uur volgen waarvan 20 minuten in de lucht. De prijs voor deze proefles zweefvliegen bedraagt 135 euro. Bij Vliegclub Midden Zeeland kan men meevliegen met een zweefvliegtuig voor 65 euro. Het zweefvliegtuig wordt tot 500 meter hoogte getrokken en daarna ontkoppeld.
Rondvluchten

Een stuk rustiger dan parachutespringen is een rondvlucht boven Zeeland. Men mag zelf bepalen wat men graag wilt zien. Bijvoorbeeld uw eigen huis of woonplaats. Er kunnen maximaal 3 passagiers in het vliegtuigje. De prijs is afhankelijk hoelang men vliegt. In een rondvlucht van 30 minuten kan men de Deltawerken zien en bij 60 minuten kan men vliegen naar Rotterdam, de molens van Kinderdijk of Antwerpen. Er zijn twee bedrijven op Vliegveld Midden Zeeland die rondvluchten per vliegtuig aanbieden. De goedkoopste rondvlucht duurt 20 minuten en kost 115 euro. Dertig minuten vliegen kost 155 euro, 45 minuten is 215 euro en 60 minuten vliegen kost 265 euro.

Zakenvluchten Zeeland

Vliegbedrijf Zeeland Air voert zakelijke vluchten uit maar is ook beschikbaar voor luchtfotografie en observatievluchten. Helaas verstrekt de bedrijfswebsite van het bedrijf geen prijzen. Wil men meer weten dan zullen klanten moeten bellen. Ook kunnen ze helpen bij het overwinnen van vliegangst.

Vlieglessen

Op Vliegveld Midden-Zeeland is het mogelijk om vlieglessen te nemen. Dit kan bij de bedrijven die de rondvluchten organiseren. Een specifieke vooropleiding is niet nodig. Men moet wel wat Engels kunnen spreken. De minimale leeftijd om solo te mogen vliegen is 16 jaar. Een medische keuring is verplicht. Een bril is meestal geen belemmering om vlieglessen te volgen. Hartpatienten of mensen met diabetes hebben een grote kans om afgekeurd te worden. Het is mogelijk om een proefles te volgen. De prijzen van een proefles liggen tussen de 79-200 euro. Een proefles van 40 minuten vliegen kost zo’n 200 euro. Soms kunnen ook familie of bekenden mee genomen worden.

vliegveld midden zeeland vliegtuigen
Tags: Vliegveld, Midden-Zeeland, parachutespringen, rondvlucht, zweefvliegen, zakenvluchten, vliegtuigverhuur, paragliding, Zoutelande paragliding, Zeeland evenementen