Westkapelle

westkapelle, de dijk met vuurtoren
Westkapelle is een dorp in de provincie Zeeland. Het is gelegen aan de oostkust van Walcheren en heeft ongeveer 2600 inwoners. De afstand tot Middelburg en Vlissingen is 10-15 km.

Fletcher Zuiderduin Beachhotel met zwembad
Het Fletcher Zuiderduin Beach Hotel is een 4-sterren hotel. Het ligt ongeveer 2 km van Westkapelle. Faciliteiten zijn een buitenzwembad, strandclub, sauna, tennisbaan en internet. Het heeft meer dan 2200 reviews (8.1). Hotel de Valk is een gemoedelijk drie sterren hotel met 16 kamers dat in het centrum van het dorp ligt (434 reviews, 7.6). Booking heeft een lijstje samengesteld van de 10 beste hotels in Westkapelle.
tank op dijk van westkapelle
In de Tweede Wereldoorlog werd de zeedijk gebombardeerd en een groot gedeelte van het dorp verwoest. Ongeveer 180 inwoners verloren het leven. Ook dijken in Ritthem, Vlissingen en Veere werden later gebombardeerd. Het doel was om Walcheren onder water te zetten en zo de Duitse soldaten te verdrijven uit de honderden stellingen en bunkers. Het merendeel van de bunkers werd na de oorlog gesloopt. Enkele tientallen bunkers zijn bewaard gebleven. De Geallieerden kwamen na de bombardementen aan land in Vlissingen (Uncle Beach), Westkapelle, Baarland en Hoedekenskerke. Er werd hevig gevochten met de Duitse soldaten. De oude tank die op de zeedijk staat is een herinnering aan die tijd.

strand van westkapelle
Het strand van Westkapelle bevindt zich ten zuiden van het dorp, richting Vlissingen. De smalle toren op de achtergrond is de radar van De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

verharde zeedijk

Het gedeelte van de kust achter de zeedijk naar Domburg toe is voor een groot stuk verhard gesteente. Het is hier mogelijk de auto/kampeerwagen langs de vloedlijn te parkeren. Bij Camping Noordduin (2 km van Domburg) vangt het zandstrand weer aan.

vakantiehuis chalet op camping de meerpaal

Vakantiepark Westkapelle
Dichtbij Westkapelle ligt het 5 sterren vakantiepark Hof Domburg. Het park heeft een camping en verhuurt chalets, bungalows en vakantievilla’s. Er zijn uitgebreide faciliteiten zoals een subtropisch waterparadijs en een entertainmentcentrum met bowlingbanen en restaurants.

Westkapelle

cafe’s, bars en disco
Discotheek De Hooizolder (de grootste disco van Zeeland)is slechts 2km Westkapelle. Een discobus rijdt tussen de disco en de dorpen in de omgeving. Cafe-Restaurant Kasteel van Batavia heeft regelmatig party’s/muziek. Meer cafe’s zijn in Domburg te vinden (7km van Westkapelle). De lijndienst bus doet er 12 minuten over van Markt naar Domburg Singel (waar de bekendste cafe’s van Domburg zijn gevestigd; Beach Club, Tramzicht).

Fietsen
Westkapelle is verbonden met een fietsnetwerk dat rond Walcheren loopt. Men kan onder (of soms over) de duinen en dijken fietsen naar naburige dorpen en steden.

westkapelse kreek

Westkapelse Kreek
Net onder het dorp ligt de Westkapelse Kreek. Dit is een natuurgebied met bos, wandelpaden en een zoutwater meer. Het is ontstaan in 1944 nadat de dijk was gebombardeerd.

KNRM Westkapelle
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is een zelfstandige ongesubsidieerde instelling. Ze verlenen hulp en bijstand aan hen die voor de Nederlandse kust in gevaar verkeren. De KNMR heeft 42 reddingsstations in Nederland. In Zeeland o.a in Westkapelle, Veere en Breskens. Reddingboot Uly heeft een lengte van 11 meter en kan voor maximaal 50 mensen plaats bieden. Het reddingsstation is gelegen aan de rand van het dorp voor de Westkapelse Kreek.Vakantie in Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Hotels boulevard Vlissingen