Wandelen Dishoek Zoutelande

wandelen dishoek zoutelande
Gisteren besloten we wat te wandelen aan de Walcherse kust. De scooter parkeerden we zoals gewoonlijk op de fietsenstalling in Dishoek. De gratis stalling is naast de duinovergang die naar strandpaviljoen Kaapduin leidt. Op het plein voor de duinovergang zijn verschillende horecagelegenheden gevestigd zoals Hotel Restaurant Duinlust, Grand Cafe Blur en vakantiepark Noordzee Residence.

We starten met onze wandeling naast vakantiepark Noordzee Residence. Dit onverharde pad is alleen toegankelijk voor wandelaars en loopt achter de duinen van Dishoek naar Zoutelande. Ons doel was halverwege te stoppen (na 1700 meter) en dan de trap te nemen naar strandpaviljoen Herwegh in Groot-Valkenisse. Achter de duinen is het rustig lopen door de natuur zonder harde wind. Vooral mensen met een hond of wandelaars kiezen voor het pad achter de duinen. Het mooist uitzicht heeft men op de duinen maar het duinpad is niet de gehele route te volgen.

strandpaviljoen Herwegh Groot Valkenisse

Wandelen Dishoek Zoutelande

Het was afgelopen zondag lekker weer en niet al te druk. Zittend op het terras keken we uit over het uitgestrekte strand en de zee. Tijdens het wandelen van Dishoek naar Zoutelande passeert men de volgende strandpaviljoens: Kaapduin, Zeebries, Boomerang, Herwegh, Valkenisse en De Zeeuwse Riviera. Het strandpaviljoen op de foto hierboven is Herwegh.

strand Herwegh Dishoek
Het was rustig op het strand. De meeste bezoekers hielden zich op bij de strandpaviljoens.

Dishoek hotels

Dishoek hotels
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland