Strandpaviljoen Dishoek

By | 17 november 2015
kaapduin paviljoen dishoek
duinovergang bij kaapduin

Strandpaviljoen Kaapduin bevindt zich op het strand van Dishoek. Het ligt naast de duinovergang Kaapduinseweg/Strand Koudekerke waar de meeste bezoekers het strand opkomen. Een groot parkeerterrein ligt aan de Verlengde Dishoekseweg/Honte. Het is vanaf de parkeerplaats een paar minuten lopen naar de duinovergang bij Kaapduin.

Deze duinovergang is een geasfalteerde weg en geen trap. De weg wordt door vrachtwagens gebruikt om strandhuisjes naar/van het strand te brengen in het begin en aan het einde van het vakantieseizoen. Mensen die minder goed ter been zijn kunnen worden opgehaald met een elektrisch autootje van de strandwachtenpost dat naast Kaapduin is gelegen.


zeebries strandpaviljoen

Driehonderd meter verderop (richting Zoutelande) ligt strandpaviljoen de Zeebries. Het is kleiner en door zijn ligging iets rustiger.

Vloed in Westduin

Strandpaviljoen Vloed ligt naast de duinopgang bij Camping Dishoek. Het paviljoen is sinds de lente van 2015 in ander beheer overgegaan. De oude naam was Zilvermeeuw. Er is tevens een nieuwe houten toegangstrap gebouwd vanaf de straatkant die de oude stenen trap heeft vervangen.

Zeester
Strandpaviljoen de Zeester ligt bij de duinopgang aan de Strandweg. Ik ken dit strandpaviljoen niet persoonlijk. Het zal per 1 januari 2016 van eigenaar wisselen. De beheerders die het verkopen hebben er 35 jaar in gezeten volgens de bedrijfswebsite.Geef een reactie