Kaapduin Dishoek

By | 17 november 2015

strandpaviljoen kaapduin dishoek
Kaapduin ligt naast de duinovergang aan de Kaapduinseweg in Dishoek. Het gebouw ziet er modern uit. Het grote terras heeft zitjes en een gedeelte met lounge banken. Kaapduin is dagelijks open van begin april tot en met eind oktober. In de zomermaanden vanaf 11.00 ’s morgens. Buiten het seizoen zijn er aangepaste tijden. Andere strandpaviljoens in Dishoek zijn de Zeebries (250 meter), de Boomerang (800 meter) en Vloed (700 meter).
terras van kaapduin dishoek
Op het terras kijk je over de zee naar Zeeuws-Vlaanderen. Bij helder weer zijn zelfs de kranen te zien van de haven in Zeebrugge (25km). Omdat de zeegeul dichtbij het strand ligt is er een prima zicht op voorbij varende zeeschepen.

schepen kijken op strand dishoek
Dishoek is een klein dorpje en een populaire badplaats op Walcheren. Zeker bij hoog water kan het druk zijn want dan is het strand aanzienlijk smaller. Het strand gedeelte bij strandpaviljoen Kaapduin is het drukst omdat de belangrijkste duinovergang naast dit strandpaviljoen loopt. Het strand bij strandpaviljoen de Zeebries is een stuk rustiger (250 meter van Kaap duin). In het voor- en naseizoen is het heerlijk rustig…(zie onderstaande video). Ideaal voor een strandwandeling langs de waterkant.

[video_lightbox_youtube video_id=”-KUq-RMbL2U” width=”640″ height=”480″ anchor=”Video van strand bij Kaapduin op 17 april 2018 (Youtube 31 sec)”]
[video_lightbox_youtube video_id=”-KUq-RMbL2U” width=”640″ height=”480″ anchor=”https://i.ytimg.com/vi/-KUq-RMbL2U/3.jpg?time=1524044730304″]

Strandwacht Dishoek

De strandwachtenpost is Dishoek. De strandwacht beschikt over een klein elektrisch wagentje. Zij kunnen met dit wagentje senioren en mensen met een lichamelijke beperking vervoeren. De duinovergang bij Dishoek is breed en vlak maar ook behoorlijk steil. Het is een pittige klim als je slecht ter been bent. De houten huisjes op het strand worden ieder vakantieseizoen via deze duinovergang aan- en afgevoerd per vrachtwagen.

parkeren Dishoek

Er zijn twee parkeertereinen in Dishoek aan de Verlengde Dishoekseweg/Honte. Het terrein aan Verlengde Dishoekseweg/Honte is met 800 parkeerplaatsen het grootst. Het parkeerterrein dat direct achter de duinen ligt heeft ongeveer 200 parkeerplaatsen. Hier is ook een laadpaal voor elektrische auto’s.

Tags: Kaapduin Kaap duin, Dishoek, hotel, strandhotel, Vlissingen, Strandhäuser

Vakantie Dishoek

Dishoek vakantiepark Noordee Residence
Golden Tulip Strandhotel Westduin Dishoek
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Hotels boulevard Vlissingen

Geef een reactie