Parkeren Dishoek 2023

parkeren Dishoek op Verlengde Dishoekseweg

Parkeren Dishoek – Verlengde Dishoekseweg/Honte

Het parkeertarief op alle parkeerterreinen in Dishoek is €2,40 per uur. Een dagkaart kost €12. Betaald parkeren is van 1 maart t/m 31 oktober (9.00 uur – 19.00 uur). Het parkeerterrein Verlengde Dishoekseweg/Honte is de grootste parkeerplaats in Dishoek. De meeste bezoekers zullen via de Zwaanweg, de Verlengde Dishoekseweg binnenrijden. Vanaf de parkeerplaats loopt men 400 tot 700 meter door de Kaapduinseweg naar de duinovergang. Hier zitten verschillende horecagelegenheden. Op het strand (bij de duinovergang) staan strandpaviljoen Kaapduin en strandpaviljoen de Zeebries. Het strandwachtgebouw ligt naast paviljoen Kaapduin. Je kan bij de strandwacht stoelen, parasols, windschermen huren en er zijn gratis toiletten.

Parkeren in Dishoek centrum

Vergunninghouders (inwoners) mogen parkeren in de straten van Dishoek. Bezoekers mogen dit ook hoewel de gemeente liever heeft dat ze naar een parkeerterrein gaan. Wil je toch in het centrum parkeren dan is er een dagkaart beschikbaar voor 50 euro. Parkeer je op een parkeerterrein dan kost een dagkaart 12 euro.

Verlengde Dishoekseweg

parkeerterrein Dishoek achter de duinen
Dit parkeerterrein is direct achter de duinen dichtbij Dishoek. Het meest eenvoudig is te rijden via de Zwaanweg, de Verlengde Dishoekseweg binnenrijden en dan doorrijden tot aan de duinen. De dichtstbijzijnde duinovergang is de trap bij de camping (300 meter). De grote duinovergang is bij Dishoek zelf (600 meter). Op het parkeerterrein staat 1 laadpaal en een openbaar toilet.

Dishoek Strandweg

parkeren aan duinweg in dishoek
Dichterbij het strand kan bijna niet. De 15 parkeerplaatsen aan de Strandweg in Dishoek liggen naast de duinovergang (50 meter) die naar strandpaviljoen Vloed leidt. Camping Dishoek ligt tegenover de duinovergang. In het vakantieseizoen zijn deze parkeerplaatsen altijd direct vol.

Parkeerterrein Strandweg

dishoek parkeren aan strandweg
Het parkeerterrein aan de Strandweg ligt aan de andere zijde van Dishoek (richting Zoutelande). De parkeerplaats ligt naast het duinengebied. Het golvende pad naar het strand loopt door de duinen en is niet steil maar wel vrij lang (400 meter). Het pad komt uit bij strandpaviljoen de Botanist. Hier is een brede houten trap naar beneden. Naar de strandwachtenpost is ongeveer 800 meter.

Galgeweg (Westduin)

parkeren-westduin
Het grote parkeerterrein aan de Galgeweg ligt in Westduin achter het Golden Tulip Hotel. Het is ongeveer 1200 meter naar Dishoek centrum (Kaapduinseweg). De parkeerplaats trekt veel bezoekers bij mooi weer. Behalve het verharde parkeerterrein is er ook een groot grasveld waar auto’s geparkeerd kunnen worden. Op het grasveld is een toezichthouder aanwezig. Op het strand staat strandpaviljoen Piet Hein en 200 meter verderop ligt Kon-Tiki Beachpaviljoen. Betaald parkeren van 1 April t/m 31 Oktober.

Vakantie Zeeland

Parkeren Zeeland
Laadpaal Zeeland
Hotels Zeeland met laadpaal
Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust