Parkeren Dishoek

By | 17 november 2015

parkeren verlengde dishoekseweg
Parkeren Dishoek – Verlengde Dishoekseweg/Honte
Dit parkeerterrein is het grootst. Meeste bezoekers zullen via de Zwaanweg, de Verlengde Dishoekseweg binnenrijden. Het parkeertarief in Dishoek is €1,70 per 60 minuten. Een dagkaart kost €8. Betaald parkeren is van 1 april t/m 31 oktober. Vanaf de parkeerplaats loopt men 400-700 meter door de Kaapduinseweg naar de duinovergang. Hier zitten verschillende horecagelegenheden zoals Fish & Chips Bakkeljauw, Restaurant de Dish en Eetcafe Pension Duinlust. Op het strand (bij de duinovergang) staan strandpaviljoen Kaapduin en strandpaviljoen de Zeebries.

parkeerterrein Dishoek achter de duinen
Verlengde Dishoekseweg
Dit parkeerterrein is direct achter de duinen tussen voormalig Hotel de Wijde Landen (nieuwbouw klaar in 2021) en Camping Dishoek. Het meest eenvoudig is te rijden via de Zwaanweg, de Verlengde Dishoekseweg binnenrijden en dan doorrijden tot aan de duinen. De dichtstbijzijnde duinovergang is bij Camping Dishoek (200 meter).

parkeren aan duinweg in dishoek
Dishoek Strandweg
Dichterbij het strand kan bijna niet. De parkeerplaatsen aan de Strandweg in Dishoek liggen naast de duinovergang (50 meter) die naar strandpaviljoen Vloed leidt. Camping Dishoek ligt tegenover de duinovergang. In het vakantieseizoen zijn deze parkeerplaatsen altijd direct vol.

dishoek parkeren aan strandweg
Strandweg
Het parkeerterrein aan de Strandweg ligt aan de andere zijde van Dishoek. Het pad van de parkeerplaats naar het strand gaat dwars door de duinen. Het golvende pad is niet steil maar wel lang (500 meter). Het pad komt uit bij strandpaviljoen de Boomerang.

Galgeweg (Westduin)
parkeren-westduin
Het grote parkeerterrein ligt achter in Westduin achter het Golden Tulip Hotel. Het is ongeveer 1200 meter naar Dishoek centrum (Kaapduinseweg). De parkeerplaats trekt veel bezoekers bij mooi weer. Behalve het verharde parkeerterrein is er ook een groot grasveld waar auto’s geparkeerd kunnen worden. Op het grasveld is een toezichthouder aanwezig. Achter de duinovergang op het strand staan strandpaviljoen Piet Hein en 200 meter verderop ligt Kon-Tiki Beachpaviljoen. Betaald parkeren van 1 April t/m 31 Oktober.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust
Design hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen