Parkeren Dishoek

By | 17 november 2015

parkeren dishoek verlengde-dishoekseweg honte
Parkeren Dishoek – Verlengde Dishoekseweg/Honte
Dit parkeerterrein is het grootst en ook het duurst. Meeste bezoekers zullen via de Zwaanweg, de Verlengde Dishoekseweg binnenrijden. Het tarief is €2 per 60 minuten met een maximaal dagtarief van €11. Betaald parkeren is van 1 April t/m 31 oktober. Vanaf de parkeerplaats loopt men 400-700 meter door de Kaapduinseweg naar de duinovergang. Hier zitten verschillende horecagelegenheden zoals Fish & Chips Bakkeljauw, Restaurant de Dish en Eetcafe Pension Duinlust, . Op het strand (bij de duinovergang) staan strandpaviljoen Kaapduin en strandpaviljoen de Zeebries.

parkeerterrein Dishoek achter de duinen
Verlengde Dishoekseweg
Dit parkeerterrein is direct achter de duinen tussen Hotel de Wijde Landen en Camping Dishoek. Het meest eenvoudig is te rijden via de Zwaanweg, de Verlengde Dishoekseweg binnenrijden (net als hierboven) alleen nu doorrijden tot aan de duinen. De dichtstbijzijnde duinovergang is bij Camping Dishoek (200 meter).

parkeren aan duinweg in dishoek
Dishoek Strandweg
Dichterbij het strand kan bijna niet. De parkeerplaatsen aan de Strandweg in Dishoek liggen naast de duinovergang (50 meter) die naar strandpaviljoen Vloed leidt. Camping Dishoek ligt tegenover de duinovergang. In het vakantieseizoen zijn deze parkeerplaatsen altijd direct vol.

Galgeweg (Westduin)
parkeren-westduin
Het grote parkeerterrein ligt achter in Westduin achter het Golden Tulip Hotel. Het is ongeveer 1200 meter naar Dishoek centrum (Kaapduinseweg). De parkeerplaats trekt veel bezoekers bij mooi weer. Behalve het verharde parkeerterrein is er ook een groot grasveld waar auto’s geparkeerd kunnen worden. Op het grasveld is een toezichthouder aanwezig. Achter de duinovergang op het strand staan strandpaviljoen Piet Hein en 200 meter verderop ligt Kon-Tiki Beachpaviljoen. Betaald parkeren van 1 April t/m 31 Oktober.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust
Design hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen