Dishoek duinovergang strandwacht

duinovergang dishoek zeeland

De belangrijkste duinovergang van Dishoek is bij strandpaviljoen Kaapduin en de strandwachtenpost. Deze duinovergang is breed omdat er ook vrachtwagens over moeten kunnen rijden. In het voorjaar worden de strandhuisjes naar het strand gereden met vrachtwagens. In het najaar worden de huisjes weer weggebracht. De weg is prima begaanbaar maar het is best zwaar lopen zeker als je een paar tassen bij je hebt met strandspullen.


Er zijn in Dishoek verschillende parkeerterreinen. Twee ervan liggen aan de Verlengde Dishoekseweg. De mensen die hun auto parkeren op het grootste parkeerterrein (800 parkeerplaatsen) gaan in de regel naar de duinovergang bij Kaapduin. De afstand is ongeveer 600 meter. Bezoekers van het andere parkeerterrein nemen meestal de houten trap bij Camping Dishoek (250 meter). Op de foto de duinovergang bij strandpaviljoen Kaapduin en de inmiddels vernieuwde strandwachtenpost.


Het derde parkeerterrein ligt aan de Strandweg bij Restaurant Hof aan Zee. Deze duinovergang kent een lang breed voetpad van enkele honderden meters door de duinen. Dit pad is niet steil maar licht golvend. Wel moet men op het eind een houten trap nemen om op het strand te komen. Naast deze trap ligt strandpaviljoen Boomerang.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust
Design hotels Zeeland
Domburg hotels en appartementen
Zoutelande hotels
Renesse hotels