Verlengde Dishoekseweg

Verlengde Dishoekseweg (1)
Dishoek heeft twee parkeerterreinen die beide aan de Verlengde Dishoekseweg liggen. De meeste automobilisten rijden naar de grote parkeerplaats aan de rand van het dorp. Op dit parkeerterrein kunnen 800 auto’s geparkeerd worden. Via de Kaapduinseweg loopt men naar de steile duinovergang aan het plein. Op het strand liggen de strandpaviljoens Kaapduin en de Zeebries. Naast Kaapduin staat de geheel vernieuwde strandwachtenpost met openbare (schone) wc’s. Dit strandgedeelte in Dishoek is het meest bezocht.

parkeren verlengde dishoekseweg
Het grootste parkeerterrein in Dishoek ligt aan de Verlengde Dishoekseweg. Betaald parkeren in Dishoek is van 1 april t/m 31 oktober. De kosten zijn 1,70 per uur. Een dagkaart kost 8 euro.

Verlengde Dishoekseweg (2)
Het tweede parkeerterrein is een stuk kleiner en ligt onderaan de duinen. Het heeft ruim 200 parkeerplaatsen. Het adres is Verlengde Dishoekseweg 17. Er is een laadpaal met twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. Naar de houten trap over de duinen is zo’n 200 meter. Bij deze duinovergang ligt strandpaviljoen Vloed. Het strandgedeelte is minder druk als in Dishoek Kaapduinseweg of Westduin (waar ook verschillende parkeerterrein liggen) maar er is geen strandwachtenpost.

verlengde dishoekseweg 17, Dishoek parkeren
Parkeerterrein Verlengde Dishoekseweg 17, Dishoek

oplaadpunt dishoek elektrische auto
Er staat 1 laadpaal voor elektrische auto’s op het parkeerterrein bij de duinen. Op het internet wordt vaak ook Kaapduinseweg 13 genoemd. Op deze parking staan weliswaar meerdere oplaadboxen maar die zijn alleen voor gasten van het naastgelegen appartementengebouw. Er staat een hek voor de ingang.

Laadpalen in de buurt
Brasserie het Strandhuys in Dishoek (vakantiepark Noordzee Residence)
Laadpaal Koudekerke
Parkeerterrein Vlissingen Nollebos (bij boulevard, 3 x 11 kW)

Parkeren Strandweg Dishoek
Een derde parkeerterrein in Dishoek is aan de Strandweg. Dit is ongeveer 600 meter van de Kaapduinseweg in het centrum. Vanaf de parkeerplaats loopt een lang en golvend pad door de duinen (500 meter). Via een houten trap komt men op het strand. Strandpaviljoen de Botanist ligt naast de trap.

Vakantie Zeeland

Strandhotels Zeeland
Luxe hotel Zeeuwse kust
Domburg hotels en appartementen
Zoutelande hotels