Bezoek aan bibliotheek Vlissingen

By | 9 november 2017

entree bibliotheek Vlissingen

De bibliotheek Vlissingen is september 2017 verhuisd van de vestiging in de Spuistraat naar het gebouw van bioscoop Cinecity. Reden voor de verhuizing was dat de gemeente Vlissingen sterk bezuinigt op het budget van de bibliotheek. De vestiging in Oost-Souburg werd ook gesloten. Er zal op termijn een kleine ruimte vrijgemaakt worden in verzorgingshuis de Zoute Viever (Souburg) maar daar moet men niet teveel van voorstellen.

Een eerste indruk van de nieuwe bibliotheek Vlissingen is niet slecht. Het ziet er best gezellig uit. Het Cinecafe is naast de bibliotheek en omdat het een open ruimte is hoeven er geen deuren geopend te worden. De collectie is wel een stuk minder geworden. In de oude vestiging waren 65.000 boeken en nu resteren er nog 10.000 stuks. De rest van de boeken is opgeslagen in de Zeeuwse Bibliotheek die het beheer voert in Vlissingen.

bibliotheek vlissingen boeken

De bibliotheek Vlissingen is dagelijks geopend van 10.00-22.00 uur. Het personeel komt pas vanaf 14.00 uur. ’s Avonds na 17.30 (geloof ik) gaat de gewone deur dicht en is de entree via het Cinecafe. Er is in de bibliotheek een balie met een uitleenmachine. Eerst moet de bibliotheekpas goed gescand worden in het rode lampje (Dit is anders dan de uitleenmachine in Middelburg). Hierna legt men de boeken op het apparaat. Iets verderop staat een printer met een betaalautomaat. Men kan dus ook printen als er geen personeel aanwezig is. Hier is ook het innamepunt van de boeken die men wilt inleveren. In de bibliotheek is gratis wifi.

bibliotheek zitjes met cinecafe
De entree via het Cinecafe. Links de bar van het cafe.

uitleenmachine op balie
De uitleenmachine op de balie. Als er geen bibliotheek personeel aanwezig is dan kan men boeken meenemen door ze hier te scannen.

printer en boeken innemen
In de hoek staat de printer (makkelijk als men bijvoorbeeld treinkaartjes wilt uitprinten) en is het innamepunt voor de boeken. De printer werkt op een betaalautomaat dus er kan ook geprint worden als er geen personeel aanwezig is.

Tags: bibliotheek, Vlissingen, Cinecity, bioscoop, boeken, waar kan ik printen in Vlissingen, gratis wifi