Superyachts Vlissingen

superyachts Vlissingen 2020
De bovenstaande foto dateert van 11 januari 2020. Twee superyachts liggen aan de kade bij Amels Vlissingen. Er staat nog geen naam op de schepen. In 2019 was er een open dag bij Amels die duizenden bezoekers trok.

superjacht amels 78 meter
Het grootste superyacht dat Amels tot nu bouwde werd in december 2019 te water gelaten. Dit gebeurde op een buitenlandse scheepswerf aan de Donau. Goede kans dat dit het schip is wat nu in Vlissingen centrum ligt. Het grote superyacht heeft een lengte van 78 meter en een tonnage van 2850. Het langste jacht dat Amels bouwde was overigens 83 meter maar dat schip (Here Comes The Sun) had een lager tonnage. Een ander opvallend superyacht is de groene SeaXplorer die ook nog steeds aan de kade ligt.
Grootste superjacht ter wereld – Azzam
Het grootste superjacht ter wereld is op het moment de Azzam. De eigenaar is een sjeik uit het Midden-Oosten, vermoedelijk uit Abu Dhabi. Het luxe superjacht is 180 meter lang en schijnt een interieur te hebben in de oude Franse stijl. De bouwer is de Duitse scheepswerf Lürssen die in Noord-Duitsland is gevestigd. Lürssen is gespecialiseerd in het bouwen van grote superyachten.

REV – superyacht van 183 meter
De Noorse miljardair Kjell Inge Røkke zal vermoedelijk dit jaar (2020) het grootste superyacht ter wereld in gebruik nemen. De lengte is 182,90 meter en de naam is REV (Research Expedition Vessel). Het schip wordt in Noorwegen gebouwd en zal afwijken van de gewone superyachten. De Noorse eigenaar heeft een groot visbedrijf en is erg milieubewust. Hij wil het nieuwe superjacht vooral inzetten bij wetenschappelijk onderzoek op de oceanen. Er is bij poolonderzoek plaats voor 60 wetenschappers en de bemanning telt 30 leden. De REV kan ook gehuurd worden door particulieren en bedrijven. Bij charter kunnen er 28 gasten mee en 54 bemanningsleden.

Poolreizen Vlissingen
Tegenover Amels ligt de Binnenhaven van Vlissingen. Hier is het bedrijf Oceanwide Expeditions gevestigd. Het bedrijf heeft verschillende poolschepen in bezit waarmee ze poolreizen organiseren en reizen naar Noorwegen, Groenland en Spitsbergen. Schepen van hen liggen regelmatig afgemeerd in de Binnenhaven.

Zeeland stedentrip

.
Bed & Breakfast Middelburg
Strandhotels Zeeland
Luxe hotels in Zeeland
Domburg hotels en appartementen