Oceanwide Expeditions

plancius schip
Veel mensen zouden het niet verwachten maar in de Binnenhaven van Vlissingen ligt het hoofdkantoor van Oceanwide Expeditions. Dit Nederlandse expeditiebedrijf is gespecialiseerd in internationale rondreizen naar Antarctica (Zuidpool), Groenland, Noorwegen en Spitsbergen. Op de foto is het expeditieschip Plancius te zien. Het schip meet een lengte van 89 meter, is 14,5 meter breed en heeft een diepgang van 5 meter. In het verleden was de Plancius een oceanografisch onderzoeksschip voor de Nederlandse marine. Het heette destijds de Tydeman. In 2007 nam Oceanwide Expeditions de boot over en maakte het geschikt voor poolreizen.

plancius vlissingen
De bemanning van de Plancius bestaat uit ongeveer 45 personen waarvan 17 nautisch personeel, 19 voor hotelwerkzaamheden en 8 expeditieleden. Er vaart tevens een dokter mee op de rondreizen. Er is plaats voor 114 passagiers die gehuisvest kunnen worden in 53 hutten.

Vloot

Oceanwide Expeditions bezit 5 schepen op het moment. Een zesde poolschip is in aanbouw en is gereed in 2021. De reizen naar Groenland, Noorwegen en Spitsbergen gaan veelal per schoener. Op tweemaster De Noorderlicht is plaats voor 20 gasten en de 3 mast schoener Rembrandt van Rijn kan 33 passagiers meenemen. De Ortelius is vergelijkbaar met de Plancius (90 meter, 108passagiers). De Hondius is een nieuw schip dat 108 meter lang is en 170 passagiers kan meenemen. De Janssonius wordt straks de nieuwste aanwinst en is is thans in aanbouw op een werf in Kroatië.

Poolreizen & Noorwegen, Spitsbergen

De eerste expeditiereizen naar de pool die op stapel staan zijn in november 2020. Een goedkope rondreis is een week varen met tweemaster De Noorderlicht. De reis start en eindigt in het Noorse Tromsø. De reis volgt de route van verschillende soorten walvissen. Er is een grote kans dat men onderweg het bekende noorderlicht kan aanschouwen. De reis is inclusief maaltijden en excursies maar exclusie vliegtickets. In totaal zijn er meer dan 280 expeditiereizen waarvan 103 naar Spitsbergen en 72 reizen naar het Antarctisch Schiereiland.

Last minute aanbiedingen

Op goedkopegroepsreis.nl vindt u tal van rondreizen wereldwijd. Er zijn o.a last minute aanbiedingen naar de Zuidpool, Spitsbergen, Ijsland en Noorwegen.