Superjacht Vlissingen – SeaXplorer Anawa

superjacht Vlissingen SeaXlorer 62
Toen we dit schip zagen leggen bij de scheepswerf van Amels in Vlissingen wilden we toch even dichterbij gaan om eens beter te kijken. De groene boot heeft een zeer opvallend uiterlijk. Het is een SeaXplorer met een lengte van 62 meter. Het schip heeft een helikopter hangaar en kan 30 dagen achter elkaar op expeditiereis. Een bedrijf uit Monaco verzorgt het interieur. Als alles goed gaat dan zal de boot in de loop van 2020 afgeleverd worden aan de eigenaar.

Anawa
Anawa
Het superyacht ligt in juli 2020 nog steeds in Vlissingen afgemeerd en heeft inmiddels een naam gekregen: Anawa. Er staat nu ook een helikopter op het bovendek en een rubberboot beneden.

Anawa Hamilton
Op de achterkant van de boot staat geschreven: Anawa Hamilton

SeaXplorer

De SeaXplorer is een nieuwe serie superjachten die bij uitstek geschikt zijn als expeditieschip in het poolgebied. Bouwer is scheepsbouwconcern Damen dat tientallen scheepswerven heeft in binnen- en buitenland. De bouw is in het buitenland (Roemenie) en de afbouw gebeurt op de scheepswerf van Amels in Vlissingen. De groene SeaXplorer is de eerste luxe expeditieboot die klaar is. Er zijn nog een aantal SeaXplorers besteld die de komende jaren worden opgeleverd. In de tweede helft van 2020 wordt een SeaXplorer van 75 meter opgeleverd. Dit schip biedt plaats aan 25 expeditie- en bemanningsleden en 12 gasten. Het heeft plek voor 2 helikopters op de boot. Helikopters worden vaak gebruikt bij het vervoer naar skigebieden in afgelegen oorden.

Superjacht

Het Damen concern nam in 1991 Amels over en in 2001 volgde scheepswerf De Schelde. De koopvaardij en marineschepen worden tegenwoordig in de haven van Vlissingen-Oost gebouwd waar ook een reparatiewerf is. De scheepswerf in de binnenstad van Vlissingen wordt gebruikt voor de bouw van superjachten. De prijs van de boten is onbekend maar het is minimaal 1 miljoen per strekkende meter. De meeste superjachten die Amels bouwt hebben een lengte van 55-75 meter. Naast de aankoopprijs moet de eigenaar ook veel geld betalen voor personeel, brandstof en aanlegkosten.

Vakantie naar Noordkaap & Antarctica

Op goedkopegroepsreis.nl kunt u diverse groepsreizen Antarctica vergelijken. Een 12-daagse groepsreis met expeditieschip Ortelius van Argentinie naar Antarctica kost tussen de 6500-7000 euro. Top of the bill is de rondreis Antarctica, S. Georgia en de Poolcirkel die 27 dagen duurt en waarbij men de poolcirkel overschrijdt (21.000 euro). Een stuk goedkoper is een rondreis naar Lapland waar men het Noorderlicht kan aanschouwen. Een 19-daagse busreis naar de Noordkaap is er vanaf 2100 euro.
Last minute Zeeland

Bed & Breakfast Middelburg
Strandhotels in Zeeland
Luxe hotels Zeeland