Oude Markt Vlissingen

st jacobskerk op oude markt
De Oude Markt is een gerenoveerd pleintje in het centrum van Vlissingen. Het ligt tussen de St. Jacobskerk en winkelcentrum De Fonteyne. Het pleintje heeft in het verre verleden als begraafplaats gediend. Tegenwoordig doet weinig hieraan denken: er zijn verschillende winkels, lunchrooms en terrasjes.

St. Jacobskerk

Prominent aanwezig op de Oude Markt is de St. Jacobskerk. Deze grote kerk in de huidige vorm dateert uit de 16e eeuw maar aangenomen wordt dat het eerste begin van de kerk omstreeks 1308 werd gelegd. De St. Jacobskerk werd grotendeels verwoest in 1911 door een brand. De Sint Jacobskerk is toen weer herbouwd. ’s Avonds is de St. Jacobskerk verlicht wat een speciale sfeer op het plein schept.

Hotel, hostel en terrassen


City Hostel Vlissingen ligt op de hoek Kerkstraat/Oude Markt. Het hostel heeft 2, 4 en 6 persoonskamers en een brasserie. In de andere hoek van het plein (100 meter verderop) ligt Stadshotel Vlissingen. Onder het Stadshotel bevindt zich Restaurant café The Ballroom en ernaast is Gastrocafé Santiago. Tien meter verder ligt de terrassen van Sintjacobscafé en Tilly Rose.

Winkels

De achteringang van de Hema is op de Oude Markt. Ernaast is de ingang naar kledingzaak de NewYorker en de Xenos in winkelcentrum De Fonteyne. The Action zit in de parkeergarage van de Fonteyne en is te bereiken door naar beneden te lopen. Boekhandel ’t Spui heeft een ingang aan de Oude Markt.

Evenementen Oude Markt

oude markt met vintage festival
Op 5 mei maakt de Oude Markt deel uit van Bevrijdingsdag Vlissingen. Er staat dan een podium voor muziekoptredens. In juni vindt hier Vlissingen Vintage plaats met oldtimers en een vintage markt. De rock&roll muziek op dit festival is te vinden op de nabijgelegen Kleine Markt. Ook de Opstand van Vlissingen 1572 werd op de Oude Markt gehouden.

Parkeren

De Oude Markt heeft een zeer centrale ligging. Vanuit parkeergarage De Fonteyne stapt men zo op het plein. Van de Oude Markt naar het Bellamypark is 50 meter (via de Kerkstraat).

Vlissingen

Evenementen Zeeland 2022
Bijzonder overnachten Vlissingen
Vlissingen Badstrand