Sint Jacobskerk

By | 23 december 2015

[one_half]sint jacobskerk vlissingen
sint jacobskerk en kerktoren[/one_half]
[one_half_last]

Sint Jacobskerk Vlissingen

De Sint Jacobskerk is gesticht rond 1308 en naderhand vergroot. In 1911 werd de monumentale kerk en toren grotendeels verwoest door een brand. De werkzaamheden werden direct gestart en in 1915 was de St Jacobskerk weer geheel opgebouwd.

De Sint Jacobskerk behoort tot de Protestantse Gemeente Vlissingen en heeft een capaciteit van maximaal 900 personen. De kerkdiensten worden gehouden in de Sint Jacobskerk in de winter om 10.00. Meer informatie over de kerkdiensten op www.pkn-vlissingen.nl Behalve kerkdiensten kan de Sint Jacobskerk ook gehuurd worden. Er worden regelmatig evenementen gehouden zoals muziekuitvoeringen, tentoonstellingen, lezingen en bijeenkomsten.[/one_half_last]

[one_half]st-jacobstoren[/one_half]
[one_half_last]De openingstijden voor de kerk in juli en augustus zijn doorgaans van 13:30 – 16:30 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag. In mei en juni is de Sint Jacobskerk op zaterdagmiddag open en in september op de meeste vrijdagen en zaterdagen. Op sommige dagen is het mogelijk de kerktoren te beklimmen (in 2015 was dit op 28/29 augustus).
[/one_half_last]

Locatie van de kerk is op de Oude Markt in de binnenstad van Vlissingen. De ingang van de parkeerkelder van winkelgebied De Fonteyne in de Spuistraat is op nog geen 200 meter van de kerk.

Citytrip Vlissingen

Strandhotels Zeeland
Luxe hotels Zeeland
Vlissingen hotels en appartementen
Goedkope hotels Vlissingen
Tags: St Jacobskerk, Vlissingen, kerk, Protestantse Gemeente
Sint Jacobsstraat, Kleine Markt , Walstraat

Geef een reactie